112Groningen Rijbewijscoach team weer thuis (Video)

Deel dit artikel
Egbert Nijkamp/ www.FotoNijkamp.nl
Groningen/ Norrkoping - Dag 5 van Mora naar Norrkoping, De Finale!! De laatste dag brak aan, de mannen van team Rijbewijscoaches (team 505) maakten zich op voor de laatste rit.

Enigszins vermoeid stapten ze vrijdagochtend in de auto naar de startlocatie. Nadat de opdracht was opgehaald werden al snel de hulplijnen in Nederland ingeschakeld om op zoek te gaan een garage of sleepbedrijf, want de auto moest achterop een Scania vrachtauto worden geplaatst.

 

De rit ging naar Borlange en daar vingen ze bot bij de Scania dealer, maar op de route terug naar de snelweg zag Gertjan ineens een Scania die aan het lossen was. Brutaal reden ze het terrein op en daar vroegen ze de chauffeur of de auto in zijn oplegger mocht staan. Deze werd enthousiast en nu was de bestuurder van de shovel het laatste obstakel. Deze man was wellicht nog enthousiaster en dus was het een koud kunstje om deze opdracht te laten slagen, 5 punten in de zak!!

 

Hierna ging de rit verder, onderweg werden mooie plaatjes geschoten, zowel van de natuur als van deelnemers van de carbagerun. Natuurlijk werd er onderweg ook weer wat gegeten  en het team maakte zelf een warm potje klaar in de kofferbak van de auto.

 

De route kronkelde door een fantastisch gebied, maar het was ze niet ruig genoeg. Er werd al dan niet een verkeerde afslag genomen en ineens veranderde de omstandigheden in heel rap tempo. De weg was na de laatste sneeuwbuien niet meer bereden of sneeuwvrij gemaakt en binnen anderhalf kilometer stonden ze muurvast. De eerste set kettingen ging om de voorwielen om meer grip te krijgen. Na nog geen 300 meter ploegen stonden ze weer vast, maar nu muurvast! De auto moest vrij worden geschept en nu kwamen ook de scheppen goed van pas! De achterwielen werden ook voorzien van kettingen en na anderhalf uur zwoegen, zweten en lachen zat er beweging in de auto.

 

Verstandig als ze waren gingen ze achteruit terug en legden ze niet nog 3 kilometer vooruit af maar de anderhalf achteruit weer terug. 

Na hard werken komt hard ontspannen en dus werden de ski's nog even onderbonden en voerde Mark nog even een ouderwets kunstje autoskiën uit. Daarna was het toch echt tijd om naar de finish te gaan. Egbert dolblij met zijn schitterde beeldmateriaal en Dennis die tot aan de finish de glimlach niet meer van zijn gezicht kon krijgen.

 

Om 18:15 reden de mannen(112Groningen.nl Rijbewijscoach team) de finish over en sloten ze een week vol fantastische avonturen af! Ze eindigden met een totaal van 34 punten ergens in de middenmoot, maar de reis en de onvergetelijke ervaring was het allermooiste!

iedereen die dit gelezen heeft en het team heeft gevolgd, bedankt voor de ondersteuning en de leuke reacties op Facebook! 

 

Volgende week volgt er nog een totaal verslag met unieke foto's en beeldmateriaal! 

 

Groet en tot volgend jaar,

 

Egbert

Gertjan

Dennis

Mark   

 

 

 

Wij als hoofdsponsor(112Groningen.nl) van dit team feliciteren de runners met het behalen van deze race. Het waren zware maar vijf mooie dagen. Met vast weer een vervolg over een jaar !

 

 

Zondagavond kwamen ze weer thuis aan na een geweldige week !

 

Foto's

Deel dit artikel