Zeven gewonden bij brand in Wildervank (Video)

Deel dit artikel
M. Huising & Marcel Klip & Melarno Kraan & Niels de Kant
Wildervank - De brandweer van Veendam werd vrijdagavond rond 19:00 uur opgepiept voor een brand in een meterkast in een appartement aan de Rietgors in Wildervank.

 Bij aankomst van de brandweer was de politie al bezig om het complex te ontruimen. Het appartement waar de brand woedde bevond zich op de eerste etage en veroorzaakte veel rook. De brandweer had de brand snel onder controle.

 

Nadat de brand geblust was, werden in naast- en bovengelegen appartementen metingen gedaan. Daarbij werd in sommige appartementen een dusdanig hoge concentratie koolmonoxide gemeten, dat het ambulanceteam besloot 9 bewoners te controleren op verschijnselen van koolmonoxidevergiftiging. Op basis van deze controle zijn 7 bewoners naar ziekenhuizen in Assen, Stadskanaal en Winschoten gebracht voor verdere controle en eventuele behandeling.

 

Bewoners van de ontruimde appartementen zijn opgevangen in naastgelegen complex of bij familie of vrienden in de buurt. In totaal zijn 14 appartementen ontruimd. Stichting Salvage heeft voor bewoners die niet terug kunnen naar hun appartement voor het weekend onderdak geregeld.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel