Overzicht: Oud & Nieuw in Middelstum

Deel dit artikel
Robert Swijghuizen/112Middelstum.nl
Middelstum - Op nieuwjaarsdag blikken we terug op een druk oud en nieuw voor de brandweer van Middelstum. Het was zelfs zo druk, dat het korps van Loppersum assisteerde.

Oud en Nieuw begon in Middelstum rustig. Overdag was het geluid van knallende carbidbussen uit het dorp zelf en uit Kantens het hoogtepunt. Aan het begin van de avond kwam de eerste melding: caravanbrand aan de Tolweg tussen Middelstum en Westerwijtwerd. Ter plaatse bleek er voor de brandweer weinig te redden, de caravan brandde geheel uit.

 

Om 21:30 uur gingen de piepers opnieuw, een brand in een containerbox aan de Groensingel. De brand was gelijk uitslaand en meerdere geparkeerde personenauto's liepen gevaar. Door omstanders & eigenaren werden de auto's uiteindelijk in veiligheid gebracht. De felle brand werd door de brandweer geblust en afgedekt met een laag schuim.

 

Na de jaarwisseling mochten de spuitgasten om 01:30 uur wederom op pad. Een kar met autobanden stond aan de Ploegersweg volledig in brand. Nadat vele Middelstummers het korps gelukkig nieuwjaar gewenst hadden, werd ook deze brand geblust. Men kon daarna gelijk door naar de traditionele brandplek, aan de Boerdamsterweg. Een aanhangwagen vol afval en kerstbomen stond volledig in brand. Na deze inzet is het korps Middelstum nog tot 05:00 uur bezig geweest met het blussen van diverse branden.

 

Omstreeks 03:00 uur belden bewoners van de Groensingel de brandweer. Wederom stond de containerbox die eerder die avond ook al brandde, in brand. Aangezien korps Middelstum elders ingezet was, kwam het korps van Loppersum met spoed ter plaatse. Vlammen sloegen daarvoor tegen de naastgelegen garageboxen aan. Nadat de brand gedoofd was, keerde de Lopster spuitgasten terug naar de kazerne.

 

Nieuwjaarsdag om 08:07 uur moest de aflossende ploeg van brandweer Middelstum wederom naar de Groensingel, om voor de derde maal een containerbrand te blussen.

Foto's

Deel dit artikel