Uitgeverij komt met boek over aardbevingen

Deel dit artikel
Persbericht
Groningen - Uitgeverij Passage kondigt de verschijning van een boek over aardbevingen in Groningen aan.

In toenemende mate wordt de provincie Groningen geplaagd door aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning. De angst onder de bevolking neemt ook toe, vooral voor een echt grote beving met vreselijke gevolgen.

 

Bevingen wordt de titel van het boek, en de dubbelzinnigheid daarvan is natuurlijk bewust gekozen. Het boek gaat alle feiten rond aardbevingen in Groningen op een rijtje zetten. Daarnaast wordt ingegaan op meningen, juridisch implicaties, problemen en oplossingen. De auteur,journalist Mike Tomale, spreekt daartoe met een zeer breed scala aan betrokkenen en deskundigen. Dit wordt zo met recht een boek over ‘Alles wat je moet weten over de aardbevingen in Groningen’. Bevingen wordt verwacht in maart 2015. Bevingen is een van de nieuwe boeken die Uitgeverij Passage voor de eerste helft van volgend jaar aankondigt. Daarnaast staan in de planning Genadebrood, een boek over voedselbanken geschreven door SP-wethouder Peter Verschuren, een roman van Paul Gellings die een indringende interpretatie van de affaire-Tuitjenhorn gaat bevatten, een Ventiaanse roman van kunstcriticus Eric Bos en de nieuwe thriller van Lupko Ellen.

 

Over deze laatste moet de uitgever nog een beetje geheimzinnig doen, want de in Warffum woonachtige thrillerschrijver zit nog midden in zijn creatieve proces. Alle informatie over de te verwachten boeken bij Uitgeverij Passage staat op de website van de uitgeverij onder het menu ‘verwacht’. De boeken zijn aldaar en via de boekwinkel ook alvast te reserveren.

 

 

www.uitgeverijpassage.nl

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel