Brand in loods met houtsnippers in Eemshaven (Video)

Deel dit artikel
Mariska Burema 112gr. & R. Spijk video
Eemshaven - Vrijdagavond 14 november omstreeks half elf kreeg de Meldkamer Noord-Nederland een melding door van een automatisch meldsysteem van een opslagloods aan de Westlob in Eemshaven.

Hoewel dit vaak loze meldingen zijn bleek er deze keer daadwerkelijk wat aan de hand. Dit werd duidelijk toen ook een omstander melding maakte van omstandigheden die op een brand zouden kunnen duiden.

 

De brandweerpost Uithuizermeeden trof bij aankomst een loods van 70 bij 30 meter waarin een stapel houten kratten met onbekende inhoud in lichterlaaie stond. Vanwege de grootte van het pand en het risico op overslag naar ander materiaal dat ook in de loods lag opgeslagen werd direct opgeschaald en kwam ook de tankautospuit van post Bierum ter plaatse.

 

Nadat met een binnenaanval het vuur was gedoofd werd met behulp van het bedrijf het smeulende materiaal naar buiten gebracht waar het verder werd afgeblust. Tegen half twee keerde de brandweer terug naar de post. Over de grootte van de schade en de oorzaak van de brand is niets bekend. Wel is duidelijk dat dankzij de vroegtijdige melding van het meldsysteem voorkomen is dat de loods volledig uitbrandde. 

 

 

BrandweerGroningen.nl (Tekst)

 

 

Foto's

Deel dit artikel