Brand verwoest loods Oudeschip (Video)

Deel dit artikel
R. Spijk & Iris Wiersma
Oudeschip - Een uitslaande brand heeft op zaterdag 8 november 2014 een schuur van ongeveer 8 bij 15 meter aan de Derk Luddesweg in Oudeschip verwoest.

 De melding werd om ongeveer 12.30 uur door de eigenaar gedaan. In de loods stond een aantal landbouwvoertuigen en groot aantal balen stro. 

 

Vanwege onder andere de relatief lange aanrijtijden naar het dorp en omdat er in eerste instantie gevreesd voor overslag naar naastgelegen panden, werden drie blusvoertuigen naar de brand gedirigeerd. 

 

De brandweer kon voorkomen dat het vuur overslag naar een stacaravan die tegen de schuur aan stond. Helaas moest de schuur worden opgegeven, deze moet als verloren worden beschouwd. Wel kon onder andere een oude tractor op tijd uit de schuur worden gehaald. 

 

Bij de brand kwam in eerste instantie veel rook vrij. Omdat de windrichting gunstig was, werd alleen de direct omwonenden uit voorzorg geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Op het dak van de schuur lagen asbestplaten. Daardoor lagen in de directe omgeving van het perceel her en der stukjes asbest. Dit gebied is afgezet met linten, de bewoners zijn hierover geinformeerd en een speciaal bedrijf zal dit in opdracht van de gemeente gaan opruimen. 

 

Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak is nog onduidelijk; de politie doet hier onderzoek naar.

 

 

Brandweergroningen.nl

 

 

Foto's

Deel dit artikel