Oefening in Scheemda geslaagd

Deel dit artikel
Redactie/112Groningen.nl
Scheemda - Dinsdagavond kreeg de brandweer van Winschoten de melding van de meldkamer voor een buitenbrand aan de Badhuislaan 6 te Scheemda.

Bij verdere navraag bij de melder bleek het te gaan bij zwembad de Ringberg in Scheemda. Er bleek een brand te zijn achter een berging wat doorslag had op de opslag, bij aankomst stond de beheerder de hulpdiensten al op te wachten en vertelde dat er in de berging een opslag zat van chloor en zwavelzuur, hij vertelde hier ook bij dat zijn collega bezig was met werkzaamheden aan de leidingen.

 

Door het waarschuwen dat er een brand was is hij geschrokken en gevallen, dit had een lekkage veroorzaakt. Dit had reden genoeg van de bevelvoerder om op te gaan schalen. Een tweede tankauto kwam ter plaatse. Voor de zekerheid zijn zij in hun OGS pakken gestapt. Uit eindelijk kon het lek gedicht worden en kon de slachtoffer worden bevrijd uit de kelder van de opslagruimte. Vervolgens kon de brandweer de spullen weer inpakken.

 

Gelukkig ging het hierbij om een oefening van de brandweer Winschoten en zijn zij op zulke incidenten voorbereid. Ook brandweer Scheemda heeft hier laatst geleden een oefening gehad.

 

Wij bedanken brandweer Winschoten én veiligheidsregio Groningen voor hun gastvrijheid.

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel