Bedrijven onderschrijven visie Jeugdbrandweer

Deel dit artikel
Persbericht
Groningen - De jeugdbrandweerkorpsen in Nederland dienen niet alleen maar als kweekvijver voor de volwassen brandweer maar hebben ook zeker een maatschappelijke functie.

Dit is zeker ook een van de speerpunten van de Veiligheidsregio Groningen. De jeugd leert en ziet o.a. hier ook door dat de hulpverleners dag en nacht klaar staan voor de maatschappij. En ze zijn nu opeens zelf onderdeel van deze hulpverleners. Verder is het natuurlijk van belang dat de jeugd het leuk en gezellig met elkaar heeft. Samen respectvol met elkaar dingen doen in teamverband.

 

Dit straalt het nieuwe Jeugdkorps Westerkwartier ook uit en dit is het bedrijfs leven niet ontgaan. Het Veiligheidscentrum PRECARE en Zeefdrukkerij Pesman beide uit de stad Groningen omarmen het nieuwe jeugdkorps uit het Westerkwartier. De beide bedrijven staan achter de visie van de Veiligheidsregio Groningen. Veiligheidscentrum PRECARE en Zeefdrukkerij Pesman hebben dan ook besloten hun naam te willen verbinden aan het nieuwe Jeugdkorps. De firma Precare heeft het nieuwe jeugdkorps een warme sweater geschonken voor de wintertijden. De firma Pesman schenkt het korps mooi T-shirts voor in de zomer.

 

De overhandiging van de Sweaters werd persoonlijk gedaan door de directeur van Precare, Mevr. J. Teunis aan het Hoofd facilitaire dienst Paul Dekker. Verder heeft de veiligheidsregio Groningen en de Bosbrandweer Nrd. Nederland gezorgd dat het Jeugdbrandweerkorps Westerkwartier nu optimaal kan draaien. Verder kreeg het korps nog een leuke verrassing van Precare. Mevr. Teunis heeft de hele groep uitgenodigd om een oefensessie te komen draaien binnen hun veiligheidscentrum.

 

 

Foto's

Deel dit artikel