4 Oktober opendag brandweer- en ambulancepost Stadskanaal

Deel dit artikel
persbericht
Stadskanaal - Op 29 november is de nieuwe gebouw voor zowel de Ambulancezorg Groningen (AZG) als de (toenmalige) Brandweer Zuid-Groningen feestelijk geopend.

Het gebouw biedt ruimte aan de uitrukdienst van de ambulancepost en brandweerpost Stadskanaal, tevens zijn hier nu de kantoren van het rayon Oost van de AZG en van het Cluster Zuid van de Veiligheidsregio Groningen gevestigd. Het gebouw is sindsdien nog niet aan het grote publiek getoond, daar gaan we op 4 oktober verandering in aanbrengen met een groots opgezette open dag waaraan veel instanties mee doen.

 

En mocht u belangstelling hebben om vrijwilliger bij ons te worden, dan kunt u op deze dag alle informatie krijgen. Wij verwachten u graag!

 

Ambulancezorg Groningen Promotieteam

Weet jij eigenlijk wat er in een ambulance aanwezig is om jou te helpen als je ernstig ziek bent of gewond raakt? Ja? Dat is bijzonder, want nog steeds denken veel mensen, dat een ambulance zieken en gewonden naar een ziekenhuis brengt. Natuurlijk gebeurt dat vaak, maar lang niet altijd. Ambulancezorg Groningen wil zo veel mogelijk inwoners van de provincie laten zien welke mogelijkheden een ambulance biedt. Daarom is er sinds het voorjaar van 2013 een promotieambulance. Net als vorig jaar staat deze ambulance met het enthousiaste promotieteam weer op de Open dag in Stadskanaal.

 

Lego incidenten city

Al 10 jaar toonaangevend, actueel en de grootste brandweer incidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld. De architecten, bouwers en verzamelaars van deze stad, zijn de brandweerlieden André Overeem en Evert de Graaf. Beide zijn actief lid van de onafhankelijke vereniging van LEGObouwers en – verzamelaars “de Bouwsteen”. De eerste opzet, 3m² groot, was te zien in Zwolle tijdens LEGOworld 2004. Inmiddels bestrijkt de stadsoppervlakte 23m². De City heeft als doel: Het werk van de brandweer op een actieve speelse- en educatieve wijze onder de aandacht te brengen.

 

Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN)

 

Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN) wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Wij willen mensen uit Noord-Nederland d.m.v. begeleidend ambulancevervoer helpen een laatste wens in vervulling te laten gaan, en zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toevoegen.

 

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht komt met de E-One Titan crashtender. De E-One Titan crashtender is een speciaal type brandweervoertuig dat voornamelijk ingezet wordt voor de bestrijding van vliegtuigbranden op vliegvelden. Het blusvoertuig is ook inzetbaar voor het bestrijden van andere soorten branden. Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN) Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN) wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Wij willen mensen uit Noord-Nederland d.m.v. begeleidend ambulancevervoer helpen een laatste wens in vervulling te laten gaan, en zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toevoegen.

 

Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting wil brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken. Om dit te bereiken hebben we drie ambities opgesteld die wij met onze activiteiten uitwerken: In Nederland woon, werk en leef je veilig met een minimumrisico op brand(wonden)letsel. In de Nederlandse (brandwonden)zorg is uitmuntende behandeling en zorg aan patiënten met brandwonden beschikbaar, gericht op een snel en zo volledig mogelijk herstel. De nazorg aan patiënten met brandwonden is gericht op re-integratie van de patiënt tot de hoogst mogelijke maatschappelijke participatie.

 

Stichting Bosbrandweer Noord Nederland

De Stichting Bosbrandweer Noord Nederland, zoals de volledige naam van de organisatie luidt, werd opgericht in 1972 met het oogmerk het wekken van interesse bij het publiek in het belang van de Brandweer in onze samenleving. Dit in combinatie met een duidelijke paraatheid bij (brandgevaarlijke) evenementen in natuurgebieden (padvinderskampen, motor-crossen, etc.). Thans ligt het zwaartepunt van de organisatie bij de volgende, seizoensgebonden, activiteiten. Gedurende voorjaar, zomer, en nazomer paraat voor bestrijding van bos-, heide- en veenbranden in natuurgebieden in Noord-Nederland. Eén van de bezigheden van de bosbrandweer is het in opdracht voeren van het beheer, het plegen van onderhoud en het uitvoering geven aan een demonstratieteam met twee bijzondere Amerikaanse ladderwagens: een Aerial en een Tiller. In de nabije toekomst wordt hier nog een pumper aan toegevoegd. De voertuigen zijn gestald in de brandweerkazerne van de bosbrandweer. De bosbrandweer mag de voertuigen gebruiken voor doeleinden tot promotie van de brandweer in de meest ruime zin.

 

Hans Spa BHV + AED Trainingen

Hans Spa BHV + AED Trainingen is in 2010 opgestart door Hans Spa, al ruim 17 jaar werkzaam op de ambulance. Waar ruime ervaring opgedaan als ambulancechauffeur, instructeur zowel intern als extern aan de landelijke Ambulance Academie in Harderwijk. Sinds 2010 gecertificeerd instructeur Basic Life Support en AED van de Nederlandse Reanimatie Raad. Hans Spa BHV + AED Trainingen verzorgt verschillende eerste hulp trainingen, die volledig aansluiten bij de hedendaagse hulpverlening. Als merk onafhankelijke AED dealer helpen wij u graag bij aankoop van verschillende merken AED’s, AED kasten en verbandtrommels, met als extra service de jaarlijkse controles van uw verbandmaterialen.

 

CH Brandbeveiliging

CH Brandbeveiliging biedt totaaloplossingen op het gebied van brandbeveiliging- en preventie. Met een zowel breed als diep productassortiment kunnen zij voor iedere denkbare situatie een passende oplossing leveren!

 

Stichting Brandweerauto Stadskanaal (BAS)

BAS staat voor BrandweerAuto Stadskanaal. Dit brandweervoertuig is een Ford F5 met een carrosserie van de toenmalige brandspuitenfabriek Van Bergen uit Heiligerlee. McDonalds Stadskanaal Onze overbuurman zal ook aanwezig zijn met vermaak voor de kinderen.

 

Politie Stadskanaal

 

Diverse kinderactiviteiten

Foto's

Deel dit artikel