Ilse en klasgenoten krijgen `dode hoek` les !

Deel dit artikel
Martin Nuver 112gr.
Hoogkerk- - Vrijdagmiddag om 14:30 uur kregen Ilse en haar klasgenoten voorlichting over de 'dode hoek' van een vrachtwagen.

Dit omdat de 11-jarige Ilse Kampijon voor de zomervakantie op de Zuiderweg bijna betrokken was geweest bij een ernstige aanrijding met een vrachtwagen. Dit omdat Ilse zich destijds ook bevond in de dode hoek van een vrachtwagen.

 

Vandaag werd er voor de leerlingen van groep 8 een voorlichting georganiseerd om zelf te kunnen ervaren wat een zogenaamde 'dode hoek' is. Door onder andere plaats te nemen in de cabine van de vrachtwagen konden ze ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet in zijn spiegels en vanuit de cabine.

 

Dode hoek:

 

Dode hoeken zijn die ruimten rond een voertuig die de chauffeur vanuit het voertuig niet kan waarnemen. Ze worden ook wel blinde hoeken genoemd. Een dode hoek kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Indien weggebruikers zich bevinden in deze ruimten kan dit leiden tot ernstige ongevallen.

 

Deze voorlichting was voor vele een nuttige maar ook een leuke middag. Het deed de leerlingen inzien dat je ten alle tijde moet voorkomen dat je nooit in de dode hoek van een vrachtwagen, of ander groot voertuig, moet gaan fietsen, wandelen of rijden.

 

Meer scholen zouden dit moeten organiseren om leerlingen te laten inzien wat de gevaren in het verkeer kunnen zijn.

 

Rijschool  Oosterpoort kwam langs met een vrachtwagen. De leerlingen en de juf vonden het nuttig en interessant om te ervaren wat chauffeurs van grote voertuigen wel en niet waarnemen.

 

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel