Groot feest bij prijsuitreiking Bloemencorso Eelde

Deel dit artikel
Martin Druppers 112Gr. & 112Eelde.nl & ditisroden youtube
Eelde - Onder grote belangstelling zijn zaterdagavond in de Beethoventent op het festivalterrein de prijzen uitgereikt van de 58e editie van het Bloemencorso Eelde.

Corsowijk Vennerstraat – Nieuwe Akkers werd door de grote winnaar door met twee prijzen huiswaarts te keren. In een feestelijke ambiance werden alle wijken en bouwers van de (kinder) corsowagens in het zonnetje gezet.

 

Corsowijk Vennerstraat – Nieuwe Akkers wist natuurlijk al dat het de Ere -en Eerste prijs en de Ontwerpersprijs had gewonnen. “Een groot compliment voor alle medewerkers en Binie Bos-Harms”, vindt medevoorzitter Tjerkinus Wijkstra. De Arrangeursprijs werd eerder op de dag gewonnen door de wijk Hooiweg – Vogelbuurt met de wagen 'Indian Summer'. Dit jaar werd ook de winnaar van de Figuratieprijs tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt, deze is tot ieders genoegen gewonnen door de wijk Korenbloem. Het publiek schaarde zich achter een wagen Knuffels van de wijk West-End, zij ontvingen uit handen van José Laning de felbegeerde Publieksprijs. De prijsuitreiking in de Beethoventent is inmiddels een echt succesnummer geworden, ook waarnemend burgemeester Adema en voorzitter André Ensing genoten zichtbaar.

 

De prijzen werden uitgereikt door Bloemenkoningin José Laning en hofdames Saskia Grimme en Dominique Keijzer. Direct na de uitreiking barste het feest los ondersteund met de muzikale klanken van showband Utlopers. Natuurlijk werden alle prijswinnaars vereeuwigd op de foto, zodat ook het verloop van dit afgelopen Bloemencorso nooit kan worden vergeten.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel