UItbreiding taken brandweer Bedum

Deel dit artikel
Persbericht & Wim de Vries foto`s
Bedum - De brandweerpost Bedum gaat per 1 september j.l. haar taken uitbreiden, de brandweer gaat dan ook uitrukken voor oppervlaktewater verontreiniging,

Niet alleen in eigen verzorgingsgebied (gemeente Bedum) maar door een groot deel van de provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe. Daarvoor heeft de post Bedum de beschikking gekregen over een bedrijfsbus met een rubberboot, de bus is uitgerust met zogenaamde oilbooms en alle toebehoren.

 

De bus en boot zijn eigendom van de veiligheidsregio Groningen en de waterschappen en is in de brandweerkazerne aan de Industrieweg 15 in Bedum gestationeerd. De manschappen van de brandweerpost Bedum zijn de afgelopen weken beoefend om met dit materiaal te werken. Om deze combinatie te huisvesten moest er een kleine interne verbouwing van de kazerne plaats vinden.

 

Zaterdag 4 oktober a.s. houdt de brandweerpost Bedum een open dag, dan kan de bevolking uit Bedum en omstreken de verrichtingen van de taken aanschouwen, de open dag zal om 13.00 uur beginnen en zal worden gehouden in en om de kazerne aan de Industrieweg 15 te Bedum.

 

Nadere informatie en indeling van de dag zal later op deze site verschijnen.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel