Maak de gemeente Slochteren Hartveilig

Deel dit artikel
Persbericht
Slochteren - Begin dit jaar zijn we gestart met het project AEDGroningen, een samenwerkingsverband tussen stichting Groningenhartveilig en het Rode Kruis.

Het doel van dit project is om zoveel mogelijk AED's beschikbaar te krijgen voor de burgerhulpverlening. Er zijn nu ruim 40 AED's in de gemeente Slochteren aangemeld bij aed4.eu en hierdoor beschikbaar gesteld voor de burgerhulpverlening.

 

Echter zijn er van deze 40 AED’s slechts 2 daadwerkelijk 24 uur per dag beschikbaar voor de burgerhulpverlening. Één hiervan hangt in een AED buitenkast aan het gemeentehuis in Slochteren. Omdat Slochteren een grote gemeente is, geeft dit problemen wanneer er bijvoorbeeld in Siddeburen gereanimeerd moet worden, deze AED is dan simpelweg niet op tijd te bereiken door de burgerhulpverlening. In de gemeente Slochteren zijn er al een groot aantal vrijwilligers die een reanimatie & AED opleiding van stichting Groningenhartveilig hebben gevolgd.

 

Deze vrijwilligers kunnen binnen 6 minuten een reanimatie starten wanneer dit nodig is. Zij zijn als burgerhulpverlener aangemeld bij Hartslagnu en kunnen via SMS worden opgeroepen bij een reanimatie in hun woonomgeving. Wanneer er dan geen AED in de omgeving beschikbaar is, kan dit de overlevingskansen van het slachtoffer drastisch verlagen. Dit zou dus anders moeten! En dit kan ook anders, door meer AED’s, 24 uur per dag beschikbaar te stellen in buitenkasten, zoals nu ook het geval is bij het gemeentehuis in Slochteren. Hier zijn echter kosten aan verbonden, kosten die vanuit de gemeente of eventueel via sponsoring van handelsverenigingen, dorpsverenigingen, het bedrijfsleven of vanuit de bewoners opgevangen kunnen worden.

 

Ik zou graag in contact willen komen met de mensen die zich hiervoor hard willen maken. Samen kunnen we de gemeente Slochteren Hartveilig maken!

 

 

Meer informatie vindt u op:

http://www.groningenhartveilig.nl
http://www.aed4.eu
http://www.hartslagnu.nl/
https://www.hartstichting.nl/
http://www.rodekruis.nl

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel