Nationaal Bus Museum Hoogezand Open Monument

Deel dit artikel
Persbericht
Hoogezand - Het Nationaal Bus Museum in Hoogezand is uitgeroepen tot het Open Monument van de maand augustus 2014.

Op zaterdag 16 augustus van 10.00  tot 16.00 uur is het Bus Museum gratis toegankelijk voor publiek. Het Open Monument van de Maand wordt georganiseerd in aanloop naar de Open Monumentendag 2014, met als thema”Op reis”. Het Nationaal Bus Museum sluit hier naadloos bij aan.

 

Het Nationaal Bus Museum herbergt een unieke verzameling mobiele monumenten. Dit maakt het tot een plek waar de Nederlandse geschiedenis van mobiliteit op een bijzondere manier in beeld wordt gebracht.

De museumcollectie omvat o.a. 28 bussen en bijbehorende memorabilia, zoals dienstregelingen, kniptangen, kaartjes, uniformen en petten.

 

 

Programma

 

Op zaterdag 16 augustus 2014 van 10.00 tot 16.00 is het Nationaal Bus Museum in Hoogezand gratis toegankelijk voor publiek. Naast de openstelling zelf worden extra activiteiten georganiseerd: in het museum worden verhalen verteld over en met het busvervoer. Voor de kinderen is een springkussen aanwezig.

 

Op het terrein bij het museum geven de volgende bussen acte de présence:

         de TET 38 van de gelijknamige Stichting;

         de VEONN 1698 van de Stichting Museumbus;

         de 110 van het GVB Amsterdam;

         de BBA 969;

         de Scania van Coulant Reizen;

         de gelede bus van de BBA 879 van de Waterlinie;

         een zogenaamde neusbus van Jan Hofstra Reizen.

 

Ook bussen van het Nationaal Bus Museum zullen niet ontbreken.

 

Door een aantal hobbyisten is aan het Bus Museum gemeld dat er ook een aantal verrassingen aanwezig zullen zijn. Welke bussen dit zijn was bij het opmaken van dit persbericht nog niet bekend.

 

Vanaf Station Kropswolde, een rijksmonument uit 1868, zal in aansluiting op de Arriva treinen uit Groningen een buspendel worden gereden.

 

 

Adres: Nationaal Bus Museum, Productieweg 13, Hoogezand.

 

 

Foto's

Deel dit artikel