Vandaag 9 augustus Robles Rock in Grootegast

Deel dit artikel
Persbericht
Grootegast - Na twee jaar afwezigheid is het familiefestival Robles Rock komend weekend terug in Grootegast. De organisatie is er klaar voor en als het weer een beetje mee zit, belooft het een fantastisch festival te worden.

Op de line up prijken grote namen zoals Rigby, Only Seven Left en Lucas Hamming. Daarnaast is het regionale talent met Radius, Ten Years Today en MakeBelieve ruim vertegenwoordigd. Enkele maanden is er achter de schermen aan de organisatie gewerkt. Dat begon in april met een berichtje op Facebook.

 

De organisatie wilde weten of er nog genoeg animo voor het festival was en beloofde het door te laten gaan als er 1000 likes zouden komen. Die likes waren er binnen enkele dagen en dat schepte verwachtingen. Uiteindelijk kon in juni de knoop definitief worden doorgehakt en werd besloten het festival plaats te laten vinden op 9 augustus aanstaande. Aankomende zaterdag is het dus zover. De line up is samengesteld uit de wensen van het publiek. Zo is de band Rigby weer terug, zij zetten in 2010 het festival op zijn kop. Zanger Christon Kloosterboer heeft al laten weten er zin in te hebben. Hij wil alle grote hits van de bands ten gehore brengen. Waaronder het nummer One Song, dat de titelsong werd van Serious Request en volop gedraaid werd toen het Glazen Huis in Groningen stond. Ook huisband Only Seven Left is er weer bij, maar dat is ditmaal voor het laatst. Eind dit jaar stopt de band met optreden en daarom is dit de laatste kans om de rockband in het noorden van Nederland te zien. Lucas Hamming maakt de lijst met grote namen af.

 

Hij werd zondagavond benoemd tot Serious Talent door 3FM. Regionaal talent is met Radius, MakeBelieve en Ten Years Today ruim vertegenwoordigd. Voor de Grootegaster zanger Johan Faber moet Robles Rock een thuiswedstrijd worden, waar hij zijn compleet vernieuwde band wil presenteren. Het belooft groots te worden, met ‘een verrassend trommelend’-element. Uit Briltil komt de band Ten Years Today en Groningen en Leeuwarden sturen hun afvaardiging in de vorm van MakeBelieve. De organisatie is er blij mee dat het naast het binnenhalen van vele muzikanten ook gelukt is om een middag vullend programma voor kinderen op poten te zetten. De grote speelweide in het park wordt uitgebreid met diverse springkussens, oudhollandse spelletjes, schminkers en een heuse volleybalclinic. Op deze manier wil de organisatie van alles te bieden hebben voor de jongste bezoekers vanaf 4 jaar.

 

Het festival vindt aankomende zaterdag 9 augustus 2014 plaats tussen 12:00 en 00:00 uur in de Notaristuun in Grootegast. Kaarten kunnen gekocht worden aan de kassa, maar daarvoor al voor een gereduceerd tarief via de website en Foto Zuiderveld, aan de Hoofdstraat in Grootegast. Parkeren is uiteraard gratis.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel