Stille tocht door stadshart Groningen voor slachtoffers MH17

Deel dit artikel
Persbericht Gemeente Groningen
Groningen - Vanavond, woensdag 23 juli, is er een stille tocht door het centrum van Groningen voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

Het initiatief voor deze stille tocht komt van Bram de Vries, een inwoner van Groningen. De gemeente Groningen faciliteert dit initiatief. Namens de gemeente lopen loco-burgemeester Ton Schroor en wethouder Paul de Rook mee.

 

Route

 

De stille tocht vertrekt om 20.00 uur vanaf de Ossenmarkt en gaat door het hart van de stad. Bij aankomst op de Grote Markt oostzijde gaan de klokken van de Martinitoren luiden. De tocht eindigt bij de ingang van de Martinikerk aan het Martinikerkhof. Op het gras bij de Martinikerk is er dan gelegenheid om bloemen neer te leggen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp.

 

De route is als volgt:

 

Ossenmarkt

Lopende Diep

Kijk in ’t Jatbrug

Oude Kijk in ’t Jatstraat

Stoeldraaierstraat

Vismarkt

Tussen Beide Markten

Grote Markt zuidzijde

Grote Markt oostzijde

Martinikerkhof

 

Dag van nationale rouw

 

Vandaag is het in Nederland een dag van nationale rouw voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Daarbij zijn ook drie inwoners van de gemeente Groningen om het leven gekomen. Overal in de stad hangen de vlaggen halfstok: op gebouwen van de gemeente Groningen, maar ook bij vele andere organisaties en bij mensen thuis. Tussen 15.55 en 16.00 uur luiden de klokken van de Martinitoren. Om 16.00 uur nemen onder anderen medewerkers van de gemeente een minuut stilte in acht. Bezoekers van de publieksbalies worden dan ook verzocht om een minuut stilte in acht te nemen.

 

Martinikerk

 

De Martinikerk is tussen 15.30 en 17.00 uur open voor publiek. Dat gebeurt op initiatief van de Martinikerk zelf.

 

Condoleanceregister

 

In de Publiekshal aan de Kreupelstraat ligt sinds maandag tijdens kantooruren een condoleanceregister. Mensen die hun condoleances willen betuigen kunnen dit ook digitaal doen via het landelijk register, www.condoleance.nl  

 

 

Foto's

Deel dit artikel