Ook 2 groningers omgekomen + persverklaring

Deel dit artikel
Marc Dol 112gr
Stadskanaal - Donderdagavond is vlucht MH17 neergestort bij de grens tussen Rusland en Oekraïne.

Door het neerkomen van het vliegtuig, wat naar alle waarschijnlijkheid is neergeschoten, zijn 295 mensen, waarvan, voor zover op dit moment bekend, 189 Nederlanders omgekomen.

 

Premier Rutte heeft verzocht bij alle overheidsgebouwen de vlag halfstok te hangen. Ook de gemeente Stadskanaal werkt mee aan dit initiatief. Particulieren mogen het ook doen.

 

 

Persverklaring van loco-burgemeester Ton Schroor

naar aanleiding van vliegramp in Oekraïne

 

 

Met deze verklaring betuig ik namens het college van B&W van Groningen mijn diepe medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 in Oekraïne. Een gebeurtenis die haast niet te bevatten is en ons allemaal diep geraakt heeft.

 

Ons bereiken geluiden dat onder de slachtoffers ook inwoners zijn van de gemeente Groningen. We houden daar ernstig rekening mee.

 

Pas na bevestiging door het Nationaal Crisis Centrum, kan de gemeente hierover officieel berichten. Vanzelfsprekend zullen eerst de nabestaanden van de slachtoffers geïnformeerd worden. Wanneer het gaat om inwoners van de gemeente Groningen zullen we dat met een persverklaring bekend maken.

 

Mensen die hun condoleances willen betuigen kunnen dat doen op een landelijk register, www.condoleance.nl

 

 

 

Zie ook Telegraaf

 

Beelden brandend vliegtuig

 

Ook  2  groningers(21 jaar uit Haren en 1 persoon uit Delfzijl) kwamen om meldt Rtv Noord

 

Vermoedelijk ook een gezin uit Roden omgekomen meldt Rtv Drenthe

 

 

Foto's

Deel dit artikel