Kortnieuws regio Groningen (29-06-14)

Deel dit artikel
Politie
Groningen - Een Burgernetactie leidde zaterdagochtend tot aanhouding van een winkeldief. Een vrouw die op de markt op de Grote Markt werkte, was bestolen van een zak met geld en een mobiele telefoon.

Zij meldde dit bij de politie en gaf ook een duidelijk signalement door. Een Burgernetactie werd gestart en agenten namen de vrouw mee in de politieauto om op zoek te gaan naar de verdachte. Korte tijd later reageerde iemand op de Burgernetactie. De man die aan het signalement voldeed, was op dat moment in een winkel aan de Vismarkt. Agenten troffen man net buiten de winkel aan. Hij werd aangehouden. De buit van de 28-jarige Groninger was inmiddels wat groter geworden. Bij de winkel aan de Vismarkt had hij slippers weggenomen. De zak met geld en slippers had hij in zijn handen. De telefoon en nog een horloge kwamen tijdens zijn fouillering aan het licht. De goederen zijn teruggegeven aan de eigenaren. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het horloge. De man krijgt proces-verbaal.

 

Inbreker aangehouden door bewoners

Twee bewoners van de Leentjerweg in Siddeburen betrapten zaterdagavond bij een schuurtje twee inbrekers. De eigenaar zag licht in het schuurtje, vertrouwde het niet en nam een kijkje in de schuur. Daar trof hij een vrouw aan. Ze vluchtte, maar kon door een buurman worden gepakt. Ineens verscheen een andere man ten tonele. De vrouw wist hierdoor te ontkomen, maar de man kon door hen naar de grond gewerkt worden. De 47-jarige Groninger werd overgedragen aan agenten. De Stadjer is in de cel gezet. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de vrouw. Het is nog niet bekend of ze iets buit hebben gemaakt.

 

Tweede preventief fouilleeractie in A-kwartier

De politie heeft zaterdagnacht voor de tweede keer een preventief fouilleeractie gehouden in het A-kwartier in Groningen. Ook nu weer waren de reacties heel positief. Een persoon die donderdagnacht een gebiedsontzegging kreeg, werd aangehouden voor overtreding van het verbod. Een boksbeugel, een aardappelschilmes, een zakmes en een kleine hoeveelheid drugs kwamen te voorschijn. De personen deden hiervan afstand. De man die de boksbeugel op zak had, werd aangehouden en krijgt proces-verbaal.

Foto's

Deel dit artikel