Liesbeth Spies nieuwe voorzitter Veilig Verkeer Nederland

Deel dit artikel
Veilig Verkeer Nederland
Groningen - Veilig Verkeer Nederland kiest Liesbeth Spies als nieuwe voorzitter van de vereniging. Spies was minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet Rutte 1.

Zij volgt hiermee Karla Peijs, voormalig minister van Verkeer en Waterstaat, op als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland.

 

De nieuwe voorzitter treedt aan op een moment dat het laagste aantal verkeersdoden ooit is bereikt. 570 doden in 2013, waarvan 40% ouder is dan 65 jaar. Teken aan de wand is het toenemend aantal ernstig verkeersgewonden. Nederland is desondanks een van de verkeersveiligste landen ter wereld. Er is veel inventiviteit nodig om er met z'n allen voor te zorgen dat er geen mensen omkomen of gewond raken in het verkeer. Omdat ruim 90% van alle verkeersongelukken voortkomen uit menselijk falen zet Veilig Verkeer Nederland vooral in op de rol van de verkeersdeelnemer zelf. Een bewuste en alerte verkeersdeelname gekoppeld aan een verstandige mobiliteitskeuze is het ideaal.

 

“Wij willen mensen betrekken bij het bevorderen van verkeersveiligheid. De verkeersdeelnemers zelf zijn de ervaringsdeskundigen die zij aan zij met ons de verkeersveiligheid kunnen helpen bevorderen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze 'kennis van de straat' samen met onze duizenden vrijwilligers het verkeersveiligheidsbesef een flinke impuls kunnen geven”; aldus VVN's nieuwe voorzitter Liesbeth Spies.

Foto's

Deel dit artikel