Kortnieuws regio Groningen (27-06-14)

Deel dit artikel
Politie
Groningen - De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag op het Graspad een 45-jarige man uit Roden aan.

Kort daarvoor meldde een 56-jarige bewoner van de Gorechtkade dat hij wakker werd van lawaai dat van het balkon van het boven hem gelegen flat kwam. Toen hij keek zag hij de 45-jarige naar beneden vallen en de benen nemen. De bewoner is er achteraan gerend en er ontstond hierna in de brandgang van de Gorechtkade een worsteling met de Rodenaar waarbij de stadjer op het hoofd werd geslagen. Hierdoor kon de verdachte wegrennen en liet tijdens zijn vlucht een rugzak gevuld met inbrekersgereedschappen achter. De gealarmeerde politie kon hem op het Graspad aanhouden en stelt een onderzoek in. De 56-jarige Groninger moest zich met een hoofdwond onder doktersbehandeling stellen. De inbreker moest zich tengevolge van zijn val eveneens onder doktersbehandeling stellen.

 

Fietser botst tegen auto en raakt gewond 

Een 40-jarige Groninger raakte donderdagavond gewond bij een aanrijding op de kruising van de Poortstraat met de Cortinghlaan. De man verleende op de kruising geen voorrang aan een 42-jarige autobestuurder uit Groningen. De autobestuurder bleek onder invloed, 440 ug/l, te verkeren. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Fietser gewond na aanrijding met vrachtauto

Een 15-jarig meisje uit Groningen raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op de kruising Vierverlatenweg met het Hoendiep.

Toen ze bij de oversteekplaats voor fietsers de kruising over wilde steken met haar fiets, verleende ze geen voorrang aan een van links komende vrachtwagen. Deze werd bestuurd door een 42-jarige man uit Holwierde. Een aanrijding was het gevolg waarbij het meisje met onbekend letsel voor onderzoek werd overgebracht naar het UMCG.

Foto's

Deel dit artikel