Kortnieuws regio Groningen (26-06-14)

Deel dit artikel
Politie
Groningen - De politie waarschuwt voor malafide klussers die ongevraagd werkzaamheden verrichten aan huizen en daar dan flinke geldbedragen voor vragen.

Het is een bejaard echtpaar uit de stad Groningen een week geleden overkomen. Als deze mensen thuiskomen na het boodschappen doen, zien ze drie mannen op hun dak. Een Engels sprekende man vertelt hen dat hun dak verrot is en gerepareerd moet worden. Ze moeten er een rekening van enkele duizenden Euro’s voor betalen. Dat gebeurt ook. Enkele dagen later komen de mannen opnieuw bij de woning en gaan weer aan het werk. Daar wordt ook weer geld voor gevraagd. Intussen hebben buren de politie gebeld omdat ze het niet vertrouwen. Agenten houden drie Roemeense bouwvakkers aan. Zij blijken te zijn geronseld door Engelsen die hier in de regio verblijven en klussen door hen laten uitvoeren. Ze krijgen de opdracht om de werkzaamheden ongevraagd uit te voeren. Deze Engelsen maken vermoedelijk deel uit van een groep die ook asfalteerwerkzaamheden uitvoeren, waar regelmatig klachten over binnen komen. De politie adviseert om niet te betalen voor werkzaamheden aan uw huis als die ongevraagd worden uitgevoerd. Als dit toch gebeurt, bel dan de politie.

 

 

Weer motorbendeleden aangehouden voor schietincident

De politie heeft in het onderzoek naar het schietincident op de Kruitlaan in Groningen op 31 mei jl. opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om vijf mannen, waarvan vier van de vijf lid zijn van outlaw motorclub Satudarah. De mannen werden door een arrestatieteam van de politie vanmorgen vroeg in hun woningen aangehouden.

Schietincident

Bij het schietincident op de Kruitlaan raakte een 25-jarige man uit Amsterdam gewond. Vlak voor de schietpartij vond een gewelddadige confrontatie plaats tussen twee groepen. Diezelfde avond werden drie mannen, in de leeftijd van 21 tot 28 jaar, uit Appingedam aangehouden. Eén van hen is lid van motorclub Satudarah, terwijl de twee andere verdachten lid zijn van de supportclub van Satudarah. Deze drie zijn nog wel verdacht, maar zijn destijds na overleg met de officier van justitie na verhoor in vrijheid gesteld. De Amsterdammer werd zelf ook aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij de gewelddadige confrontatie.

Aanhoudingen verricht door arrestatieteam

Na uitvoerig onderzoek door de politie werden vanmorgen vroeg nog eens vijf aanhoudingen verricht. De aanhoudingen werden gedaan door het arrestatieteam van de politie. Het gaat om een 22-jarige man uit Appingedam en vier Satudarah-leden, in de leeftijd van 22 tot 36 jaar, uit Veendam, Farmsum, Groningen en Appingedam. Alle verdachten zijn ingesloten in de cel en worden verhoord over hun mogelijke betrokkenheid. 

Foto's

Deel dit artikel