Wim Dijkema(56) met FLO na 33,5 jaar brandweer (Videorepo)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr.
Groningen - Wim Dijkema(56) o.a duikploegleider en Brandmeester bij brandweer Groningen gaat met FLO(functioneel leeftijds-ontslag) en had woensdag zijn laatste dienst bij Ploeg A. Hij heeft 33,5 jaar gewerkt bij de brandweer.

Hij is de laatste die ook nog op het Zuiderdiep(kazerne) gewerkt had, waarnu de Pathe staat.

 

Zijn collega`s hadden een hele route uitgestippeld en hij was dan ook doodmoe aan het einde van de dag. Hij moest op een speciale fiets met prio 1 rijden door de stad. Hij moest opdrachten uitvoeren. Ook beklom hij de Martinitoren waar zijn vrouw in zat. Normaal gaf hij zelf duikinstructie, nu kreeg hij het op de manier hoe Wim het `normaal`zelf deed, gesloopt was hij dus !! Om 21:00 uur moest hij negen collega`s uit het Eemskanaal halen met een geblindoekte duikbril alvorens hij een familiepak gefrituurde bitterhapjes had opgegeten. Men had veel lol en Wim een volle buik !

 

 

Hij sliep als een roos na de vermoeiende maar fantastische dag. Donderdagmorgen om 08:00 uur zat het er echt op en gaat hij genieten van zijn vrije tijd. Wim was een zeer gewaardeerd collega en men gaat hem missen. Wij volgden hem woensdag tijdens een aantal aktiviteiten. Zie ook de videorepo(18 minuten) hieronder (eerst Zideo even op pauze zetten en bufferen, dan speelt hij beter af) Volgende week geeft hij nog een receptie voor genodigden.

 

 

U kunt nu ook reageren op items via Facebook

 

 

Foto's

Deel dit artikel