Vaardigheidstoetsen Groningen met uitslagen (update)

Deel dit artikel
Diverse fotografen 112Groningen
Groningen - Zaterdag waren er onder andere wedstrijden in Groningen stad. Aan de wedstrijden die plaats vonden op het terrein van Ritsema Sierbestrating aan de Bornholmstraat/ Sontweg in de stad streden tien teams om de eerste plaats.

 Er was een kraan bij betrokken  en een grote boot. Er was brand en er vielen gewonden. Ondanks  de regen tussendoor was het een mooie dag voor de brandweer. Via een videoscherm kon je meekijken ion de boot.

 

In Groningen was wederom een leuk scenario bedacht, hierbij waren een grote kraan en een schip betrokken. Er was brand uitgebroken in de besturingscabine van de kraan. Hierdoor ging er iets mis bij het laden van het schip en raakte er een persoon gewond in het ruim. Ook was er nog iemand aan het snijbranden op de punt van het schip, deze persoon zijn arm vloog in brand en van schrik liet hij de brander vallen waardoor er een brandje ontstond. Al met al een mooie uitdaging om het incident volgens het boekje af te handelen.

 

De hele dag testen de brandweerlieden hun vaardigheden en kennis van het brandweervak. De beste drie ploegen van  gaan naar de volgende ronde met als doel de titel van landskampioen in de wacht te kunnen slepen.

 

 

UItslagen:

 

 

  1. Brandweer Middenmeer
  2. Brandweer Lemmer
  3. Brandweer Veendam
  4. Brandweer Beilen
  5. Brandweer Hoogezand Sappemeer
  6. Brandweer Scheemda
  7. Brandweer Oldebroek
  8. Brandweer Bathmen
  9. Brandweer Hardenberg
  10. Brandweer Harkstede

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel