Solarteam Lindenborg Leek zoekt steun (Video)

Deel dit artikel
Ingezonden door het team
Leek - Het SolarTeam Lindenborg is een team bestaande uit 8 leerlingen en een docent van de Lindenborg uit Leek.

Als team doen we mee aan de DONG Energy Solar Challenge en de Solar1Races, dit zijn respectievelijk het wereldkampioenschap voor zonne-energie aangedreven boten en de meest prestigieuze solar race. Ons team bestaat, zoals gezegd, uit 8 leerlingen: Kristian Ruiter, Patrick Huberts, Steven Olthoff, Tom Meijr, Daan Marinus, Jurre van der Schaaf, Dennis Haandrikman en Koen Stuij. Dit zijn 4 leerlingen uit 4 vwo, 2 leerlingen uit 6 vwo, 1 leerling uit 5 vwo en 1 leerling uit het 1 jaar HBO mechatronica aan de Hanze Hogeschool, hij heeft vorig jaar eind examen havo gedaan op de Lindenborg.

 

De begeleidend docent is Geert Hanemaaijer, docent wiskunde op de Lindenborg. Allemaal volgen we op de Lindenborg de speciale onderwijsvorm Technasium. Dit houdt in dat we een aantal lesuren in de week ingeroosterd krijgen waarin we werken aan projecten. Dit vak, O&O, leert leerlingen projectmatig te werken. Deze projecten zijn veel al technisch en duurzaam, en er wordt aan de leerlingen gevraagd onderzoek te doen en dit vervolgens te presenteren in een rapport of een (schaal-)model. In 2012 heeft de Lindenborg voor het eerst meegedaan aan de DONG Energy Solar Challenge. Dit was met een romp die in bruikleen verkregen was van de Hanze Hogeschool. Die romp heeft in 2008 ook al meegedaan en had toen gewonnen. In 2012 hebben is er dus alleen gewerkt aan componenten van de boot, zoals accu’s en regelsystemen. Kristian, Patrick en Tom zaten toen ook al in het team. Toen is het team 17e geworden van alle deelnemers en 12e in onze klasse.

 

We waren het enige en dus ook het beste middelbare schoolteam. In de september na de race kwamen Kristian, Patrick en Tom bij elkaar om na te bespreken. Dit gesprek liep er op uit dat er een idee kwam om in 2014 opnieuw mee te doen. En dat idee werd omgezet in werkelijke daden. Na overleg met de rectrix van de Lindenborg om te regelen dat alles mocht en we inschrijfgeld hadden. Vervolgens zijn we tot december 2013 bezig geweest met alles voor te bereiden. Deze voorbereiding hield in dat we gingen kijken hoe de boot er uit zou komen te zien, onderzoek doen naar hoe en wat er allemaal in de boot kwam. In december 2013 zijn we begonnen met de bouw van de boot. Sindsdien zijn we bezig met het echte construeren van de boot.

 

Maar we zijn nog niet bij ons doel, om de boot helemaal tot een goed einde te brengen, hebben we nog veel meer hulp nodig. En dan in de vorm van geld, assistentie en/of materialen. Dus we hebben nu de vraag of u, de lezer ons zou willen steunen. Kent u iemand of bent u zelf iemand die jeugd, duurzaamheid en techniek wil helpen en belangrijk vind, help ons dan!

 

Meer informatie over het team en hoe u ons kan helpen, kijkt u op de site: www.solarteamlindenborg.nl

Foto's

Deel dit artikel