Een bijzondere huwelijks voltrekking in Bedum

Deel dit artikel
Bert Reitsema
Bedum - Vrijdagmiddag 16 mei vond er een bijzondere huwelijks voltrekking in Bedum plaats, vrijwillig brandweerman Chris Reitsema van de Bedumer brandweer stapte in het huwelijks bootje.

Nou zeg maar op een huwelijks brandweerauto, met Froulien Tilstra. Chris en Froulien werden op de oude A-Ford oldtimer brandweerauto van de Bedumer brandweer naar het gemeentehuis in Bedum gereden, Chris zijn vader die ook brandweerman is in Bedum was hun chauffeur. Tijdens de plechtigheid in de raadzaal van het Gemeentehuis werd eerst een geweldig verhaal verteld door de buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand van de gemeente Bedum.

 

Chris die als 4e generatie brandweerman bij de brandweer in Bedum is mocht met zijn aanstaande bruid een mooie speeche aanhoren over zijn en Froulien haar leven. Toen de officiele ceremonie zou beginnen om elkaar het JA-woord te geven gaf de ambtenaar aan met zijn allen naar buiten te om daar letterlijk op de brandweerauto elkaar het JA-woord te geven.

 

Beneden stonden vele mensen te wachten en natuurlijk het gehele brandweerkorps van Bedum, compleet in “pakje deftig”, om getuige te zijn van deze toch unieke huwelijks voltrekking, alle directe familieleden konden rond het bruidspaar op stoelen zitten. De ambtenaar zij daarop de bekende woorden neemt u……. enz. De ringen werden door een kindje van vrienden op een kussentje aangeboden. Nadat het stel getrouwd was en het gemeentehuis was verlaten werd op een locatie in Bedum de bruidstaart aangesneden, en `savonds was er een bruiloft in de Postwagen in Tolbert.

 

Chris en Froulien kenden elkaar al ruim 10 jaar en woonden al lange tijd samen. Het kersverse bruidspaar wordt veel geluk, liefde en gezondheid toegewenst

Foto's

Deel dit artikel