Arrestatieteam doet inval Berkelstraat Groningen

Deel dit artikel
Joey Lameris 112gr. / gsm
Groningen - De politie heeft maandag zes mannen uit Utrecht en Rotterdam en een vrouw uit Groningen in de leeftijd van 22 tot 27 jaar oud aangehouden voor drugshandel.

Drugspand

Agenten vielen in de middag en avond woningen aan de Papengang, Berkelstraat en Reitdiephaven te Groningen en de Tienhovenpad te Hoogezand binnen, waarna het zevental in de woning of in de omgeving werden aangehouden. Het was de politie sinds kort bekend dat er vanuit de woningen werd gedeald in harddrugs.

Drugs en geld

De aangetroffen drugsIn de panden is naast de verdachten een kilo harddrugs aangetroffen, met een straatwaarde van ongeveer 40.000 euro. Tevens werd ongeveer 2000 euro contact handelsgeld afgepakt.

Eveneens werden drie auto’s en een door de dealers gebruikte scooter in beslag genomen. Daarnaast zijn twee televisies en drie laptops in beslag genomen, waarbij het vermoeden is dat zij mogelijk van misdrijf afkomstig zijn.

Eerdere drugspanden

Eerder werd op een soortgelijke wijze in drugs gehandeld in panden aan de Bilderdijklaan, Friesestraatweg, Boumaboulevard, Driehovenstraat, Eendrachtskade ZZ en Berkelstraat in Groningen. Ook hier deed de politie invallen en werd ongeveer twee kilo harddrugs in beslag genomen.

Misdaad mag niet lonen

De politie is eveneens een financieel onderzoek gestart naar de verdachten, waarbij door misdrijf verkregen geld en goed wordt afgepakt.

Handel

De drugshandel vindt daarbij plaats tussen Noord Afrikanen uit Rotterdam en Utrecht en onder meer mannen uit Duitsland en andere landen in Oost-Europa. De afnemers arriveren per trein en auto in Groningen. Ook worden lokale gebruikers bediend.

Tegengaan

De politie eenheid Noord Nederland wil deze handel tegen gaan door verkooplocaties aan te pakken en daarmee de overlast voor omwonenden te doen stoppen. Hierbij treed zij steeds in overleg met de gemeente. Recent werd de woning aan de Bilderdijklaan – waar de politie in november 2013 binnen viel en waar dealers, gebruikers en drugs werden aangetroffen – door de burgemeester voor twaalf maanden gesloten. Eveneens werd bij de invallen samengewerkt met de landelijke politie-eenheid, de bundespolizei en de landespolizei. Ook werd gebruik gemaakt van een drugs- en geldhond.

Foto's

Deel dit artikel