Open Dag KNRM Lauwersoog trekt veel bezoekers (Video)

Deel dit artikel
Ben de Jager (foto`s) & Martin Nuver (video) & Wim Heun
Lauwersoog - Zaterdag 3 mei 2014 hield de Koninklijke Nederlandse ReddingsMaatschappij (KNRM) landelijk haar 21e open dag. 112Groningen was erbij om een reportage over de dag te maken in de Eemshaven en Lauwersoog.

Het evenement trok veel belangstellenden. Er voeren vier verschillende boten af en aan. De Palace, een speedboot, met een topsnelheid van 65 km/u. De Anna Jacoba Visser, met een topsnelheid van 60 km/u. De Suzanna, met een topsnelheid van 20 km/u. Tot slot kon men ook mee op de Louwes, een vroegere reddingsboot.

 

Omdat de KNRM volledig afhankelijk van giften is hebben zij de donateurs hard nodig. De KNRM is namelijk een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde organisatie die werkt met professionele vrijwilligers, die kosteloos hulp verlenen.

 

Zij kunnen hun werk niet doen zonder steun van donateurs en gulle gevers.

Donateurs konden een boottochtje maken, en mensen die dit niet waren konden zich ter plekke aanmelden als donateur, om zo ook een stuk mee te gaan varen. Omdat de KNRM volledig afhankelijk van giften is hebben zij de donateurs hard nodig. De KNRM is namelijk een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde organisatie die werkt met professionele vrijwilligers, die kosteloos hulp verlenen.

 

 

 

De KNRM kijkt terug op een fantastische dag.

 

 

Hulpverlening.nl (andere locaties)

 

Tv Noord

 

 

Foto's

Deel dit artikel