Unieke Mascotterun tijdens 10e Walk for Life Groningen

Deel dit artikel
persbericht
Groningen - Tijdens de 10e Walk for Life op zaterdag 10 mei 2014, vindt de 5e mascotterun plaats. Wie gaat er dit jaar met de wisselbeker vandoor?

Wie verslaat eerdere winnaars zoals, Storky, Sparta Piet of titel verdediger Budrake?  We hebben ook dit jaar weer een gevarieerd deelnemersveld. Van voetbalmascottes, tot aan mascottes van kinderparken. De mascottes lopen in 2 delen hun wedstrijd. De Kidsrun van de Walk for Life wordt gehouden tussen beide onderdelen van de mascotterun. De mascotte’s gaan de kinderen uitzwaaien en lopen een stukje mee.

 

Opbrengst Walk for Life voor Protein Simple Wes, Project UMCG Kanker Researchfonds. Met weinig al veel resultaat voor jong volwassenen !
Binnen het multidisciplinair oncologisch laboratorium van het UMCG wordt onderzoek uitgevoerd naar het ontstaan van verschillende soorten kanker die voorkomen bij o.a. jong volwassenen. Voor dit soort onderzoek wordt vaak patiëntenmateriaal gebruikt. Dit materiaal is van groot belang, want daarmee hebben is in de afgelopen jaren al veel geleerd over hoe kanker kan ontstaan in (jong) volwassenen. Vaak is er niet veel materiaal beschikbaar, terwijl dit voor sommige experimenten juist wel nodig is. Op de markt is de Protein Simple Wes beschikbaar, een apparaat dat het mogelijk maakt om met weinig patiëntenmateriaal onderzoek te doen. Met dit apparaat kan men met weinig materiaal al resultaat halen! Zo wordt goed inzicht verkregen in wat er mis gaat in kankercellen. Op deze manier kunnen betere behandelmethoden ontwikkeld worden. Het apparaat kost € 45.000. De bijdrage van de Walk for Life helpt om de Protein Simple Wes aan te schaffen en draagt bij aan kankeronderzoek en behandeling van jong volwassenen.

 

Zaterdag 10 mei is het weer zover. Dan vindt de 10e editie van de Walk for Life, het recreatieve loop- en wandelevenement van Noord Nederland, plaats rondom het Paterswoldsemeer in Groningen. Naast een gezellige en sportieve dag voor jong en oud is de Walk for Life vooral een sportieve strijd tegen kanker bij jongvolwassenen (18 – 35 jr). Maximum aantal deelnemers is 2000, vol is vol.

 

Meer informatie: www.walkforlifegroningen.nl

 

 

Foto's

Deel dit artikel