Kraaien vast op hoogte

Deel dit artikel
DG Fotografie
Wildervank - - De brandweer van Veendam werd vrijdagavond opgeroepen voor een dier vast op hoogte in Wildervank.

In een schoorsteen van een woning aan de Stoppelmanstraat in Wildervank zat al enige tijd een kraai vast. Een buurtbewoonster vertelde dat de woningstichting kort geleden de schoorsteenkapjes heeft vervangen van de woningen.

 

Toen werd de kraai al opgemerkt maar desondanks zijn de nieuwe kapjes geplaatst. Vrijdagavond werd de brandweer gebeld om het dier te bevrijden. Deze rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Twee brandweermannen gingen omhoog en hebben het kapje verwijderd. De kraai moet uit eigen beweging uit de schoorsteen komen. De woningstichting moet zorg dragen voor de terugplaatsing van het kapje.

 

 

Dennie Gaasendam

 

 

 

 

Wildervank – De Veendammer brandweer moest vrijdagavond voor de tweede keer naar de Stoppelmanstraat in Wildervank. Eerder op de avond moest er een kapje verwijderd worden van een schoorsteen vanwege een kraai die vastzat.

 

Toen de Veendammer spuitgasten net goed en wel weer ingerukt waren konden ze opnieuw naar Wildervank. Er bleken nog veel meer kraaien vast te zitten onder schoorstenen. Om te voorkomen dat ze nog een keer heen moesten werd besloten alle kapjes van twee huizenblokken te verwijderen. Deze klus nam een dik uur in beslag. De kraaien kunnen nu weer bijn hun nesten komen.

 

 

Foto's

Deel dit artikel