Eerste Koningsnacht feestelijk verlopen (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr.
Groningen - De zeer druk bezochte Koningsnacht is van vrijdag op zaterdag in Noord-Nederland feestelijk verlopen. Vooral in Groningen, Leeuwarden en Assen kwam, waarschijnlijk mede door het mooie weer, het publiek massaal naar de georganiseerde festiviteiten.

Hier en daar voorkwam politieoptreden dreigende escalaties. Grote wanordelijkheden deden zich echter niet voor. In totaal hield de politie in Noord-Nederland 15 verdachten aan.

 

Groningen

De gemeente en politie in Groningen konden het massaal toegestroomde publiek met behulp van diverse afzettingen goed en veilig managen. Om 21:00 uur zijn op verschillende plekken in de binnenstad de straten naar de Grote Markt afgesloten. Omstreeks 02:00 uur bereikte de extreme drukte zijn hoogtepunt. Om 02:00 uur is de muziek op alle podia beëindigd. Hierna veranderde de binnenstad van Groningen van een geslaagde en gezellige Koningsfeest in een drukke stapavond.

Tijdens de nacht zijn vier verdachten aangehouden voor mishandeling, vernieling en het bij zich hebben van een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen.

 

Leeuwarden

In Leeuwarden was het ook erg druk qua bezoekers. De maatregelen die in de Friese hoofdstad waren getroffen om de aanloop van mensen te regelen hadden het gewenste effect. Het feest verliep gezellig en veilig.

Tijdens de nacht zijn vier verdachten aangehouden. Twee voor het bij zich hebben van drugs en twee voor het overtreden van de plaatselijke verordening (APV).

 

Assen

Ook in het centrum van de Drentse hoofdstad was het rondom de georganiseerde festiviteiten gezellig druk.

In Assen zijn zes verdachten aangehouden. Daaronder een 16-jarige jongen die een zwaar stuk vuurwerk afstak waardoor twee leeftijdgenoten licht gewond raakten aan hun benen. Verder zijn twee verdachten aangehouden voor mishandeling, twee voor vernieling en één voor overtreding van de plaatselijke verordening (APV) en het zich verzetten tegen zijn aanhouding.

 

 Overige

 

Ook in andere plaatsen georganiseerde festiviteiten verliepen zonder noemenswaardige problemen.

In Stadskanaal kwamen meerdere meldingen binnen over zakkenrollers. Ook suste de politie daar enkele dreigende situaties. Eén verdachte is aangehouden voor vernieling.

In Sneek is een verdachte aangehouden voor vernieling.

 

Tevreden

 

De politie is tevreden over het verloop van de Koningsnacht. De verschillende vooraf genomen maatregelen door politie en gemeente hadden effect en zorgden, vooral in de grote plaatsen, mede voor een goed verloop van de festiviteiten.

 

 

 

Tv Noord

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel