Friesland Flits: De sloot in en brand verwoest woning

Deel dit artikel
-

Harkema – Een automobilist is zondagavond rond twintig voor elf gewond geraakt nadat deze met zijn auto over de kop in de sloot raakte naast de Betonwei in Harkema. Vermoedelijk wilde de man een voorliggend voertuig inhalen en ging daarbij via de verkeerde kant langs de vluchtheuvel bij de afslag Nijewei. Bij het terug sturen naar de rechter rijbaan kwam de auto in de slip en werd over de naast de weg gelegen drempel gelanceerd.

Het voertuig kwam uiteindelijk over een fietspad tot stilstand in de sloot. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bureau ongevallen analyse van politie fryslân heeft uitvoerig onderzoek verricht naar de precieze oorzaak. Rond kwart voor één kon bergingsbedrijf Van Kammen uit Surhuisterveen de auto bergen.

Zwaagwesteinde – Een uitslaande brand heeft een leegstaande woning aan de Rozenlaan te Zwaagwesteinde grotendeels verwoest. Op het moment dat de brandweer van Zwaagwesteinde aankwam sloegen de vlammen al uit het dak en werd ook de hulp ingeroepen van het brandweerkorps Damwoude. Deze is kort ter plaatse geweest maar behoefde niet in actie te komen.

De woning, welke op de lijst stond om gesloopt te worden, heeft de brandweer gecontroleerd laten uit branden. Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk maar brandstichting word niet uitgesloten.

Deel dit artikel