WhatsApp groep boekt succes in Vinkhuizen

Deel dit artikel
Ingezonden
Groningen - Afgelopen nacht kwam er een melding bij de WhatsApp groep Vinkhuizen-Veilig.nl (omstreeks 00.15 uur) dat er twee verdachte personen van een schuur in de Smaragdstraat of Edelsteenstraat zouden zijn afgesprongen.

Kort daarop heeft iemand van de groep contact gehad met de meldkamer in Groningen om dit door te geven. Al snel waren er enkele voertuigen van de Politie aanwezig om uit te kijken naar deze “verdachte” personen en hebben niets aangetroffen. De leden van de WhatsApp groep Vinkhuizen-Veilig.nl zijn toch verder opzoek gegaan naar de verdachte personen.

 

 

Om 00.45 uur spot één van de leden een zilverkleurige Volkswagen Polo met draaiende motor maar zonder verlichting aan. Vervolgens is er weer contact met de meldkamer Groningen om dit ook te melden dat het erg verdacht is dat er een auto met draaiende motor 350 meter verderop stil staat zonder verlichting. Een aangelopen bewoner van de Kievitsflat loopt op de auto af om polshoogte te nemen niet wetende dat de WhatsApp groep bezig is om dit te melden aan de Politie.

 

Op dat moment gaat de auto er vandoor richting de Saffierstraat en even kort daarna is de Politie aanwezig maar kan de auto niet meer vinden. Gelukkig dat de bewoner en degene van de groep het kenteken heeft weten te noteren. (en heeft dit natuurlijk doorgegeven aan de Politie ter plaatse.)

 

 

 

Vervolgens op het moment dat iedereen besluit om naar huis te gaan en dit ook doet ziet een WhatsApp groep lid opnieuw het voortuig al rijdende bij de Saffierflat en is er weer contact met de meldkamer Groningen waarop de Politie weer snel ter plaatse was. Op dat moment was de auto net weg weer richting Kievitsflat (Aquamarijnstraat, flat met gele rand bovenop) en daar heeft de Politie een nog onbekende man aangehouden (bestuurder) voor verder verhoor.

 

Het is onduidelijk of degene ook de verdachte is die gezien is op een schuurtje in de Smaragdstraat of Edelsteenstraat.

 

 

Foto's

Deel dit artikel