Wittevoeten actie geslaagd in Pekela

Deel dit artikel
Redactie 112Gr.
Oude Pekela - De politie heeft maandagavond in de gemeente Pekela een inbraakpreventieactie gehouden. Agenten hebben met diverse partners een groot aantal woningen gecontroleerd en in een kleine 100 gevallen een ‘wit voetje' achtergelaten.

Wittevoetjes-actie

 

De voetjesactie wordt door meerdere politiekorpsen ingezet om het aantal inbraken terug te dringen. Deze actie bestaat uit een preventieve controle om inwoners bewust te maken van inbraakgevoelige situaties in en rond hun woningen.

 

Tijdens de voetjesactie worden woningen, schuurtjes en auto’s gecontroleerd. Als blijkt dat deuren niet afgesloten zijn, worden er zogenaamde ‘voetjes’ achtergelaten. Dit zijn kartonnen voetjes in de vorm van een schoenafdruk met daarop de tekst: “dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn”. Aanwezige bewoners worden aangesproken en van tips en preventieadvies (folder) voorzien.

 

Resultaten actie

 

Aan de actie deden naast de politie ook het voltallige B&W, raadsleden, stadswachten, boa's, Stichting de Badde en woningcorporatie Acantus mee. In totaal zijn er rond de 1200 woningen gecontroleerd. Bij 98 woningen zijn witte voetjes neergelegd. Er zijn ongeveer 100 inbraak preventie folders uitgedeeld aan bewoners. In de folder wordt onder andere aandacht gevraagd voor goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren en om geen spullen in de tuin te laten liggen, zoals ladders, die een inbreker als opstap kan gebruiken.

 

De meeste voetjes zijn neergelegd bij autodeuren die niet afgesloten waren, voordeur- en achterdeuren die open stonden, garages die niet op slot waren, fietsen die achter het huis niet of slot stonden en kanteldeuren die los zaten. De deelnemers aan de actie gaven met verbazing aan dat het zo makkelijk is om ergens binnen te komen of goederen weg te nemen.

 

Wij danken de politie voor de uitnodiging.

 

 

Tv Noord

 

 

Foto's

Deel dit artikel