Automobilisten komen met de schrik vrij op A7

Deel dit artikel
Romke Notenbomer/112marum.nl
Nuis - De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige man uit Norg aangehouden nadat hij op de A7 in Nuis een aanrijding had veroorzaakt. De man was, onder invloed van alcohol, achterop de auto voor hem gereden.

Agenten kregen de melding dat er een auto tegen de vangrail zou staan op de A7 in Nuis. Daar troffen ze de auto en de 33-jarige bestuurder aan. Hij rook naar alcohol en kon zich niet goed herinneren wat er was gebeurd. Na een blaastest op straat bleek dat de man inderdaad alcohol had gedronken. Onderaan de A7 zagen de agenten een auto tegen een boom.

 

De 19-jarige bestuurder uit Harkema was op eigen kracht uit de auto gekomen. Hij vertelde dat hij op de snelweg reed, komende vanuit Groningen, richting Drachten. Plotseling werd zijn auto van achteren aangereden.

Hierdoor verloor hij de macht over het stuur. Hij reed van de A7 af en kwam tot stilstand tegen een boom.

 

Ambulancemedewerkers hebben beide bestuurders onderzocht. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De verdachte uit Norg werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd door een GGD-arts een bloedproef van hem genomen om te bepalen hoeveel alcohol had gebruikt. De politie maakt proces-verbaal op.

 

 

 

Tv Noord

 

Foto's

Deel dit artikel