Grote brand aan de Beckerweg in stad

Deel dit artikel
Foto's: Joop Hermse/112Gr./ W.Henstra
Groningen -

Om 00:04 uur werd brandweer Groningen opgepiept voor een caravan brand aan de Beckerweg te groningen. Om 00:13 uur werd er opgeschaald naar middel brand. Later werd de brand opgeschaald naar een grote brand dat was om 00:26 uur. Er bleek een caravan in de brand te staan en deze brand is overgeslagen naar een horeca groothandel. De brandweer heeft het naastgelegen gebouw (een kerk gemeenschap) kunnen redden, deze liep nagenoeg geen brandschade op wel rook en water schade. Na drie kwartier werd het sein brand meester gegeven.

Bij deze brand is asbest vrij gekomen wat later vandaag zal worden opgeruimd. Tegen 2 uur hebben ze weer ingepakt. (Foto's en tekst Wim Henstra/Joop Hermse) (www.brandweergroningen.nl (tekst) In de vroege woensdagochtend 8 november omstreeks 00.15 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen de melding binnen dat aan de Beckerweg te Groningen een caravan in brand zou staan.

Bij aankomst van de brandweer Groningen constateerde de bevelvoerder dat, als gevolg van de brandende caravan tegen een gebouw, een loods inmiddels in brand stond. Omdat de loods deel uitmaakt van een bedrijvenverzamelgebouw is opgeschaald naar grote brand. De brandweer van Groningen kreeg daarbij assistentie van het brandweerkorps Harkstede. Om 01.00 uur had de brandweer de brand onder controle en werd het sein brand meester gegeven. De brand is beperkt gebleven tot de loods. Deze loods heeft veel schade. De naastgelegen panden hebben voornamelijk rook- en waterschade opgelopen.

Bij de brand zijn (naast asbest) geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De technische recherche van de regiopolitie Groningen zal onderzoek doen naar de brand. Ongeveer 25 brandweermensen waren aanwezig om de brand te bestrijden. Het betreffende gebied is met lint afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf zal de asbest zo spoedig mogelijk opruimen.

Foto's

Deel dit artikel