Vijf geslaagden bij korps Delfzijl

Deel dit artikel
Tim Kuiper 112Gr.
Delfzijl/Geldermalsen - Zaterdag hebben drie aspirant jeugdbrandweerleden en twee junior jeugdbrandweerleden van brandweer Delfzijl theorie,- en praktijkexamen gedaan in de brandweerkazerne van Geldermalsen (Gelderland).

Bij het theorie examen werden bij de aspiranten twintig vragen gesteld en bij de junioren vijftien, hierbij was het de bedoeling dat zowel de aspiranten als junioren niet meer als vijf fout daar op hadden. Hierna werd er een praktijk gedeelte gedaan, voor de aspiranten was dit het blussen van een gasbrand, een ladder plaatsen, een aantal knopen maken, het plaatsen van een tussenmenger voor toevoer van schuim, en het benoemen van verschillende materialen.

 

Ook moesten de junioren een praktijkexamen afleggen. Zei moesten een aantal knopen maken, een slang opvoeren, materiaal benoemen en het oprollen en uitgooien van een toevoerslang. Nadat het volledige examen was afgerond kreeg de leiding van de jeugdbrandweer een envelop met de uitslag. Daarin stond heel goed nieuws want iedereen was geslaagd.

 

Ook namens 112Groningen.nl van harte !

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel