Molen Windlust herrijst uit de as

Deel dit artikel
Jan Beets / westnieuws.nl
Burum - Langzaam maar zeker krijgt molen Windlust in Burum zijn de karakteristieke uiterlijk weer terug. Herstel gaat voortvarend.

Nadat eerder al het achtkant trots overeind is gezet, werd de stelling rondom de molen gemaakt in de werkplaats van molenbouwer Kolthof. Maandagmiddag werd de stelling terug geplaatst rondom de molen. De stalling werd in het geheel met een telescoopkraan opgetakeld en precies over het achtkant heen geplaatst. Binnen een half uur was de klus geklaard. De Burumers keken trots toe hoe hun molen weer een deel van de oude glorie terug kreeg. De planning is om de molen voor de winter wind en waterdicht te maken. Zodoende kan er in de winter aan de binnenzijde doorgewerkt worden. Als alles mee zit wordt de molen zomer 2014 opgeleverd. Molen Windlust heet u dan welkom.

 

De ruim 200 jaar oude Windlust brandde in 2012 op Eerste Paasdag tot de grond toe af. De brand was het gevolg van een uit de hand gelopen kwajongensstreek. Met de molen werd ook het hart van het dorp weggerukt. Doordat de verzekering met ruim een miljoen euro over de brug is gekomen, krijgt Burum toch weer een molen.

 

 

De brand

 

Zie ook www.westnieuws.nl

Foto's

Deel dit artikel