Opsporing Verzocht besteedt weer aandacht aan zedenzaak Delfzijl

Deel dit artikel
112Gr.
Delfzijl/ Appingedam - Op dinsdag 5 november besteedt het opsporingsprogramma van de AVRO, Opsporing Verzocht, aandacht aan de zedenzaak die halverwege oktober speelde in Delfzijl/Appingedam.

Een team van de recherche is nog steeds bezig met het onderzoek. Ze hebben aanvullende vragen.

 

Wat is er gebeurd

 

Op zondag 13 oktober omstreeks 15.45 uur werd een 4-jarig meisje uit de omgeving Gevelsteen in Delfzijl door een nog onbekende, vermoedelijk kale of kalende man meegenomen in een auto. Zij werd rond 16.30 uur in de omgeving van de Vrijheidslaan in Appingedam door een voorbijganger aangetroffen. Deze heeft gelijk de politie gewaarschuwd. Het bleek dat het meisje is misbruikt.

 

 

Man op het schoolplein

 

Uit buurtonderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat er die middag, even na 15:30 uur, een man op of bij het schoolplein van ‘De Tasveld’ stond. Bij hem stond een klein kindje. De politie is op zoek naar deze man omdat hij mogelijk getuige is geweest van het feit dat het 4-jarige meisje in de auto van de verdachte is gestapt. Weet u wie de politie zoekt of bent u zelf deze getuige? Neem dan gelijk contact op met de politie.

 

Bestuurder BMW Cabrio

 

Een getuige heeft op zondag 13 oktober tussen 16:30 uur en 16:45 uur op de Nassaulaan in Appingedam een donkere titaankleurige BMW 3-serie Cabrio met een zwart dak gezien. Bouwjaar 2006 – 2009. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto. Het kan zijn dat hij bijvoorbeeld heeft gezien dat het meisje uit de auto stapte of dat het meisje daar liep.

 

Bestuurder Volkswagen Polo

 

Dan is er ook nog een getuige die op die zondagmiddag rond 16:00 uur een oud model zwarte Volkswagen Polo Coupe, zag rijden op de Zeel in Delfzijl, komende uit de richting van de Weg naar den Dam. De bestuurder reed verder via de Zwet en de Farmsumerweg naar de Opwierderweg in Appingedam. Deze auto kwam vanuit de richting van de N360. De bestuurder van die auto was een blanke man. De man was kalend. De leeftijd van de bestuurder wordt geschat op 40 a 45 jaar. Op de achterbank van de auto zat een klein blond meisje. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto.

Zwarte auto op de Fivelweg

Op die bewuste zondagmiddag hebben getuigen gezien dat er een kleine zwarte auto op de Fivelweg in Appingedam stond, enkele tientallen meters na de spoorwegovergang. De auto stond stil op de rijbaan aan de rechterkant van de weg, richting Holwierde. In die auto zat een man, met een kind. Meer info over het uiterlijk van de man en het kind heeft de politie niet. Wie heeft er meer informatie voor het rechercheteam over de auto, de man en het kind?

 

Buurtonderzoek

 

De politie heeft een verzoek aan de buurtbewoners die tijdens het buurtonderzoek niet thuis waren en bij thuiskomst een brief van de politie vonden. Degenen die de brief nog niet hebben teruggestuurd worden verzocht om dat alsnog te doen, ook al heeft men niets gezien en/of geen info voor de politie.

 

Uitzending en tips

 

Opsporing Verzocht is dinsdag te zien op NL 1 omstreeks 21.30 uur. De herhaling is de volgende dag, op woensdag op NL2 omstreeks 11.35 uur. Heeft u tips voor de politie over deze zaak, bel dan met de gratis Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel