Ruim 1000 brandweermensen oefenen in Sappemeer

Deel dit artikel
BrandweerGroningen.nl
Sappemeer - Van maandag 23 september tot en met vrijdag 12 oktober worden in Sappemeer de Bevelvoerdersoefeningen georganiseerd. Ruim duizend brandweermensen uit de regio's Groningen, Friesland, Drenthe en IJsselland nemen hieraan deel.

Om hun werk bij de bestrijding van ongevallen en branden zo goed mogelijk te kunnen doen, is het voor brandweermensen erg belangrijk om zo realistisch mogelijk te oefenen. Deze Bevelvoerdersweken (een bevelvoerder geeft leiding aan de bemanning van een tankautospuit of ander brandweervoertuig) vormen een prominent onderdeel van de jaarlijkse oefenkalender.

 

Na het succes van de vorige jaren doen ook nu weer tientallen korpsen uit de regio’s Groningen, Friesland, Drenthe en IJsselland aan de brandweeroefeningen mee. Op de oefenlocaties worden verschillende incidenten (branden en ongevallen) in scène gezet.

 

Zonnepanelen


Een van de prominente oefenonderdelen is het opkomende fenomeen zonnepanelen. Duurzaam wonen is populair en dus worden er steeds meer panelen aangeschaft. Voor de brandweer zitten hier risico’s aan. Als de elektriciteit van de hoofdschakelaar bij een brand wordt uitgeschakeld, blijven de panelen via de bedrading spanning leveren. Voor de brandweer dus een goed moment om dit te beoefenen.

 

Oefenlocatie


De mogelijkheid bestaat dat deze oefenweken van de brandweer voor enige overlast zorgen. De overlast zal echter vooral beperkt blijven tot het komen en gaan van brandweervoertuigen in de directe omgeving van de oefenlocatie.
In de meeste gevallen wordt er overdag geoefend, een enkele keer zal de oefening ook tot in de avond duren. Het oefenterrein is niet voor het publiek toegankelijk. Er zijn geen verkeersbeperkende maatregelen voor deze periode.

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel