Onderkoeld paard spectaculair gered (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver video & Redactie & Robbin Brons
Groningen - Zondagmiddag rond half 4 kwam er een melding binnen van een paard te water aan het Kliefdiep ter hoogte van de Leegeweg.

De TAS (tankautospuit) kwam ter plaatse en besloot de duikers voor assistentie te vragen. Het paard wat al enige tijd in de sloot lag was al volledig onderkoeld en in lichte shock geraakt,

 

De pogingen met de hand mislukte, maar toen een boer van de manege De Oude Held na enige tijd ook ter plaatste kwam verleende hij aan de brandweer hulp met zijn Jeep.

 

Een brandweer slang werd vast gemaakt aan het paard en aan de trekhaak van de Jeep. Toen alles gereed was reden ze met de auto rustig vooruit en zo kon het paard uit het water gehaald worden.

 

Toen het paard eenmaal weer op het vaste land was wilde hij ervandoor gaan, maar een van de brandweerlieden sprong op het paard waardoor hij ging liggen. Meerdere brandweerlieden gingen naar het paard en hielden hem vast zodat hij gekalmeerd kon worden. Het paard werd door een van de mensen van de manege meegenomen en weer terug gebracht naar het stuk land waar hij hoorde te staan.

 

 

(Zie video reportage hieronder met drie quotes)

 

Dvhn

 

Beelden maandag op Oogtv

 

Tv Noord

 

PowNed

 

 v/d week waarschijnlijk ook op Rtl 5  112 Ooggetuige. Maandag t/m Vrijdag om 19:30 uur.

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel