Woningen Stadskanaal na twee jaar eindelijk gesloopt

Deel dit artikel
Marc Dol
Stadskanaal - De bewoners van de Gelderselaan in Stadskanaal kunnen opgelucht ademhalen. De slooppanden waar ze al bijna twee jaar tegenaan gekeken hebben, zijn gesloopt.

Het woningblok zou eind vorig jaar al gesloopt worden. Een groot deel van het blok lag al plat, maar een aantal woningen konden niet gesloopt worden omdat een groep vleermuizen hun intrek in de woningen hadden genomen om zich voort te planten.

 

Vanaf dat moment begonnen de woningen de aandacht van vandalen te trekken. Ruiten werden vernield, er werden inbraken gepleegd en zelfs enkele keren brand gesticht. Tot overmaat van ramp bleek toen de vleermuizen waren vertrokken, een aantal zwaluwen besloten hun broedseizoen uit te zitten in de woningen. Hierdoor werd de sloop opnieuw uitgesteld.

 

Uiteindelijk werd op 13 augustus bekendgemaakt dat de sloop na de bouwvakvakantie zou worden hervat. Dit gebeurde ook. Totdat woningcorporatie Lefier een brief van het ministerie ontving waarin zij werden gesommeerd de sloop onmiddellijk stil te leggen. De ‘Flora- en fauna wet’ zou zijn overtreden.

 

De sloop heeft tot 9 september stilgelegen en nu ligt het woningblok plat. De omwonenden zijn hier blij mee.

Foto's

Deel dit artikel