Artikel in Brandweerkrant Groningen

Deel dit artikel
Afgelopen week in de Brandweerkrant van Groningen i.vm 10 jaar bestaan 112Gr.
Groningen - Elke brandweerman of –vrouw is hem weleens tegengekomen bij een incident. Martin Nuver, eigenaar van www.112groningen.nl, vierde op 24 juni dit jaar met zijn mensen het tienjarig bestaan van zijn website.

 Wanneer is jouw fascinatie voor de brandweer ontstaan?


Toen ik nog een klein jochie was. Mijn buurman had een scanner op zijn zolder. Ik luisterde vaak mee naar de zender. Daarna kocht ik er zelf eentje. Toen ik vijftien was ging ik zelf met de fiets naar branden toe om foto’s te maken. Mijn eerste foto in de krant was van een uitslaande woningbrand bij het Noorderstation in Groningen. Journalist Rob Zijlstra van het Nieuwsblad van het Noorden vroeg of hij mijn rolletje mee mocht naar de redactie. En de volgende dag stond de foto in de krant! Sinds 2003 bestaat dus mijn website www.112groningen.nl. Het is nu een groot succes. Per dag trekt de site 40 tot 50 duizend unieke bezoekers. De meesten uiteraard uit onze eigen provincie.

 

Hoe verklaar je dit succes ?

Ik zeg weleens: “ieder mens is een ramptoerist”. Iedereen is bij een ongeluk of een brand benieuwd wat er aan de hand is. Als mensen ergens de sirene horen, kijken ze vaak gauw even op de site. Wij hebben veel foto’s en video’s, dus bij ons kunnen ze dan goed terecht. En er werken bij ons circa 30 freelancers, dus we zijn ook vaak snel ter plaatse.

 

Wat is het meest heftige incident dat je hebt meegemaakt?


De Facebook-rellen in Haren vorig jaar. Je verwacht gewoon een feestje, en dan slaat het in één keer om in een oorlog. Maar ook branden kunnen heftig zijn. Onlangs nog aan de Palmslag in Groningen. Het jongetje werd gered, terwijl zijn vader ondertussen aan het sterven was.

 

Wat zijn je toekomstplannen ?


Ik denk wel na hoe we door kunnen groeien, maar economisch gezien zijn het geen goede tijden. Media nemen minder foto’s af dan een paar jaar geleden. We gaan gewoon lekker door zo. Op naar de twintig jaar !

 

 

Foto's

Deel dit artikel