Brandweer Winschoten oefent samen met duikers Delfzijl.

Deel dit artikel
Redactie.
Winschoten - Dinsdagavond kwam er om half 8 de melding binnen van een auto te water aan de Havenkade-Oost te Winschoten (oefening) Hierop werd de brandweer Winschoten en de duikers van Delfzijl gealarmeerd. Het was onbekend als er slachtoffers bij betrokken waren

Bij aankomst van de tankautospuit is het een standaardprocedure dat iedereen een redvest aan doet, dit voor eigen veiligheid, de weg werd afgezet en de bevelvoerder stuurde 2 brandweermannen op verkenning uit. Ze zagen al snel een stuk van een achterlicht liggen op de grond en de stoep was beschadigd.

 

Omdat de duikers vaak later arriveren als de brandweer zelf is het handig als je dingen in het voren werkt. De ladder werd klaar gezet in het water, zodat als de duikers arriveren gelijk te water kunnen gaan.

 

De duikers arriveerden snel na de melding en konden gelijk te water gaan. De auto bleek inderdaad op de plek te liggen, wat ze dachten bij de verkenning. Helaas betrof er nog een slachtoffer (Pop) in de auto te zitten die het niet overleeft heeft. In dit geval moeten de duikers het slachtoffer uit de auto halen en naar de kant brengen. Als dit is gedaan kunnen ze beginnen met het bergen van de auto.

 

Deze oefening is met samenwerking van de duikers van Delfzijl een goede leerproces voor de brandweerlieden van Winschoten, het gaat hier om zo goed mogelijk samen te werken en te communiceren met elkaar. Om het incident zo vlot en goed mogelijk te laten verlopen.

 

 

112Groningen.nl bedankt brandweer Winschoten & De duikers van Delfzijl voor haar gastvrijheid.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel