Vanavond 30 ballonnen omhoog bij Meerstad (Video)

Deel dit artikel
M. Klip & M. Nuver & Michel Eising & R. van Dijken
Groningen - Zaterdag 31 augustus 2013 vindt het Ballon Fiësta Meerstad aan de Hoofdweg 143a plaats. Voortbouwend op het succesvolle verloop van vorig jaar wordt ook het middagprogramma Kunst-en Vliegwerk verder ontwikkeld.

 Het gratis toegankelijke programma biedt voor jong en oud een aaneenschakeling van reuzenvliegers, vliegers maken, static shows met special shapes, modelballonnen, old balloons, inloopballon en muziek.

 

“Er Vaart Iets Boven Groningen” met mooie special shapes.

 

Rond 17.30 uur staan alle ballonteams op het Ballonnenveld voor de ongetwijfeld duizenden toeschouwers klaar. Daaronder voor het eerst Het Kuiken en de nieuwe Belgische Babette. Deze heteluchtballonnen met een speciaal model trekken de meeste aandacht en blijven mede daardoor het langst in het geheugen van de toeschouwer gegrift. Dit jaar komen Oons Kearlke en Oons Wiefke, maar zeker ook Garfield en de Monki.

 

Maximaal 30 heteluchtballonnen.

 

Naast de special shapes stijgen vanaf 18.30 uur ook allerlei ronde passagiersballonnen op. Vele fraaie ballonnen staan klaar. Maximaal mogen in ons land vijfendertig heteluchtballonnen tegelijkertijd opstijgen. Vorig jaar vulden maar liefst 34 heteluchtballonnen het luchtruim boven het Ommeland op. Het aantal passagiers bepaalt uiteindelijk het aantal vertrekkende heteluchtballonnen.

 

Verlotingen voor gratis ballonvaart.

 

De toegang tot het Publieksveld is gratis. Parkeren van een auto kost slechts twee euro. Onder de parkeerders worden twee tickets in de mand onder de enorme groene Kikker verloot.

 

Locatie Meerstad

 

Alle direct betrokken overheden, instanties en organisaties verlenen wederom hun goedkeuring aan het bijzondere heteluchtballonnenevenement in Meerstad. Daarmee voldoet het Ballon Fiësta Meerstad 2013, met haar flight director en launchmasters, aan de gestelde voorwaarden. Er is volop ruimte voor ballonvaarders, passagiers en toeschouwers. De locatie is goed aangegeven en het parkeerterrein extra goed bereikbaar. De organisatie is erg tevreden over de goede samenwerking met Buro Meerstad en de gemeente Slochteren.

 

Extra vaarten vanuit Meerstad en stad Groningen op vrijdag 30 augustus.

 

Maakt u liever een vaart op vrijdag 30 augustus? Vertrekt u graag een keer vanuit Groningen in de mand onder de Monki of Garfield? Dat kan al voor € 160,00 per persoon. Mail uw belangstelling dan naar [email protected] of bel 06-12753138 (na 18.00 uur).

 

 

Het prachtige gezinsevenement Ballon Fiësta Meerstad vindt dit jaar op zaterdag 31 augustus 2013 in het natuurlijke woonlandschap Meerstad (gemeente Slochteren) plaats. Meerstad ligt op slechts 8 km afstand van de stad Groningen.

 

In Meerstad de laagste passagierstarieven bij groot ballonnenevenement.

 

De ticketprijs is niet verhoogd. Ook dit jaar kost een passagiersticket slechts € 160,00 per persoon. Bij geen enkel grootschalig ballonnenevenement is ons land zijn de tarieven lager.

 

Wilt u op 30 of 31 augustus als passagier meevaren?

 

Mail uw belangstelling naar [email protected] of bel 06-12753138 (na 18.00 uur).

 

Website en Facebook.

 

Op www.ballonfiestameerstad.nl  vindt u alle informatie en kunt u nauwgezet de actuele ontwikkelingen volgen. Op Facebook is onze pagina Ballon Fiësta Meerstad “leuk vinden”.

 

 

 Archief 2012

 

 

Let op:

 

Zaterdag wordt een gratis ballonvlucht aangeboden door 112Groningen (voor 1 persoon), er is een  quiz om 17:45  uur tussen 3 personen(paar vragen) uit het publiek, de winnaar gaat dezelfde avond nog mee in een ballon !  dit is vanwege het 10 jaar bestaan van 112Groningen.nl

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel