Massale vissterfte in Stadskanaal

Deel dit artikel
Marc Dol 112Gr.
Stadskanaal - Zaterdagavond werd de brandweer van Stadskanaal rond kwart voor 8 opgeroepen om te assisteren bij massale vissterfte aan de Drouwenerkade in Stadskanaal.

Ter plaatse bleek dat enkele honderden vissen op sterven lagen, of reeds gestorven waren. Een mogelijke oorzaak hiervan is het riooloverschot wat in het water terecht is gekomen na de hevige regenval eerder in de  middag. Ook kande  warmte een rol spelen.

 

De brandweer heeft het water rondgepompt om zo meer zuurstof in het water te krijgen. Ze spoten langdurig in het water zodat er zuurstof inkwam. Hierna is een bootje van de gemeente het water ingegaan om zo met een schepnet de overleden vissen uit het water te halen om ziektes te voorkomen.

 

 

Het waterschap Hunze en Aa's zal de gemalen zondag verder open zetten om de zuurstofvoorziening in het water optimaal te houden.

 

 

Dvhn

 

 

Door de zomervakantie genieten ook onze fotografen van een welverdiende  vakantie, daardoor zijn er in Juli/ Augustus wat minder updates dan gebruikelijk. We proberen zoveel mogelijk overal te zijn ! We wensen u ook een fijne veilige vakantie toe.

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel