GRIP 1 door verzakte tank Suiker Unie (Video)

Deel dit artikel
Marcel Klip
Hoogkerk - Donderdagmiddag 27 juni jl. is er korte tijd sprake geweest van een GRIP-situatie op het terrein van Suiker Unie Vierverlaten in verband met een verzakte tank.

In de nacht van afgelopen dinsdag op woensdag waren hulpdiensten al opgeroepen door de melding van een omwonende over een hard geluid vanaf het terrein van de Suiker Unie locatie Vierverlaten. Een medewerker van Suiker Unie kon snel vaststellen dat het fundament van de in aanbouw zijnde diksaptank was verzakt. Toen is geconstateerd dat de situatie stabiel en onder controle is. 
 
Vanmiddag is deze situatie op het terrein van Suiker Unie kort besproken met de gemeente, hulpdiensten en betrokken partijen. De uitkomst is dat de situatie onveranderd stabiel is. Om de Suiker Unie te helpen met het leegpompen van de tank, gevuld met grote hoeveelheden water, is inzet van een materieel van de brandweer voorgesteld. De gevraagde capaciteit in de gestelde tijd kan echter niet door ons materieel geleverd worden. De Suiker Unie blijft bezig met betrokken partijen en deskundigen om de situatie op te lossen. Er is geen gevaar voor omgeving en omwonenden.
 
 
 
Beelen op Tv Noord en Oogtv.
 
 
 

Foto's

Deel dit artikel