Cursus reanimatie en AED door stichting Groningen Hart Veilig

Deel dit artikel
Roderick Spijk & Wim Henstra
Winsum - Zaterdagmorgen om 09:00 uur werd in de brandweer kazerne van Winsum een cursus reanimatie inclusief AED gehouden.

Er werd in drie groepen geoefend om te leren reanimeren en omgaan met de AED. Dit heeft tot 12 uur geduurd waarna er tot 13:00 uur een pauze was waarbij een heerlijke lunch werd aangeboden door een sponsor.

 

Om 13:00 uur werd het geleerde in de praktijk geoefend. Er werd een groepje Winsum ingestuurd naar een melding waar reanimatie nodig is. Hierbij geld een regel namelijk binnen 6 minuten moet de reanimatie gestart worden om een geslaagde reanimatie te behalen. Dit noemen ze de 6 minuten training. Het was een leerzame en zeer geslaagde dag waarbij alle cursisten 2 certificaten kregen 1 voor de reanimatie en de andere voor het bedienen van de AED.

 

Dit alles is georganiseerd door de stichting Groningen Hart Veilig. Ook kunt u zelf deelnemen aan deze cursus kijk voor meer informatie op www.groningenhartveilig.nl  Op deze site vind u alle informatie en wat de stichting wil bereiken.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel