Met Bbq-BOB het weekend in (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112gr.
Groningen - Met het oog op het mooie weer van vandaag en komende weekend vragen Brandweer Groningen en het Brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis aandacht voor veilig barbecueën.

 Tijdens een snelle 'flash-bob' op vrijdag 7 juni op de Grote Markt in Groningen hebben brandweermensen barbecueschorten –bedrukt met BBQ-BOB– uitgedeeld en veiligheidstips gegeven.

 

Brandweer Groningen en het Brandwondencentrum werken nauw samen om ongelukken met vuur te voorkomen. Jaarlijks worden in het Groningse ziekenhuis meer dan 200 slachtoffers met brandwonden opgenomen. Een deel ontstaat door de gevolgen van onveilig barbecueën. Het Brandwondencentrum heeft deze week de barbecue-bob geïntroduceerd: de bewust onbeschonken barbecueër. Dit is een persoon die niet of nauwelijks drinkt en verantwoordelijk is voor de veiligheid rondom de barbecue. De combinatie met alcohol zorgt er namelijk regelmatig voor dat mensen sneller riskante acties ondernemen. In totaal werden er zo'n 300 schorten en flyers uitgedeeld aan het winkelend publiek.

 

Voor mensen die vrijdag niet op de Grote Markt waren, maar toch zo'n uniek BBQ-BOB schort willen hebben is er komende dagen nog een Twitter-actie. Maak dit weekend een mooie foto van jouw BBQ-BOB, die laat zien hoe jullie veilig barbecuen.

 

Stuur deze voor maandag 10 juni om 12.00 uur naar @brwgroningen. Ook via www.facebook.com/brandweergroningen kun je je foto uploaden. Prijswinnaars ontvangen na 11 juni bericht.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel