Binnenbrandje in zorginstelling te Bedum

Deel dit artikel
Wim de Vries 112Gr. & Patrick Kroeze
Bedum - Maandag 27 mei werd de brandweer van Bedum om plm. 16.43 uur opgepiept voor een gebouwbrand aan de Reiger te Bedum.

Tijdens uitrukken werd via de MkNN al aangegeven dat er daadwerkelijk brand was en dat de bhv bezig was het gebouw te ontruimen, voor de brandweer was dit pand bekend als bewoning voor mensen met een beperking, ter plaatse werden we opgevangen door de hoofd Bhv en bleek de Bhv het pand al geheel ontruimt te hebben.

 

De brand bevond zich op de 2e verdieping, en snel werd er dan ook een hogedrukstraal naartoe uitgelegd. De woning bleek afgesloten en de brandweer moest dan ook de voordeur forceren, binnen bleek een flinke rookontwikkeling te zijn en bleken de gordijnen in de woonkamer in brand te staan.

 

De brand was snel geblust en de woning werd daarna geventileerd, nadat de rook verdreven was werd de woning gecontroleerd met CO meting, op de meting werd niets meer aangetroffen, daarna werd de woning overgedragen aan de politie. De brandweer keerde daarna terug naar de kazerne. De woning kan voorlopig niet bewoond worden.

Foto's

Deel dit artikel