Van vrachtwagenchauffeuse tot model

Deel dit artikel
Tekst: Anneke Poelma/ Foto`s: Ed Jachimowicz
Annerveenschekanaal - De 22-jarige Geertje Korthuis uit het Drentse Annerveenschekanaal is één van de finalisten voor de verkiezing van Queen of the North Netherlands.

Dit bleek tijdens de regiocasting op 7 april j.l. in Roden. Verschillende modellen uit de drie noordelijke provincies deden hun uiterste best om een plaats in de finale te bemachtigen. Hiervoor moesten de modellen onder andere deelnemen aan een presentatieronde en bikinironde.

 

Ook moesten de dames een vraag in het Engels beantwoorden. Na afloop bleek Geertje tot de beste 17 modellen te behoren. Geertje is erg blij dat ze in de finale staat. “Ik werd in 2011 een keer voor een shoot gevraagd en zo ben ik in het wereldje terechtgekomen. Een tijdje terug mocht ik zelfs model staan voor een campagne van kledingketen Yoké”. Ook maakte ze onlangs haar opwachting in de nieuwe videoclip van Johannes Rypma (The Voice of Holland). Voor deze clip was de regisseur op zoek naar een stoere, niet alledaagse meid. Dat men bij Geertje uitkwam, was dan ook niet vreemd. Naast de shoots die ze in haar vrije tijd graag doet, werkt ze als vrachtwagenchauffeuse bij een loonbedrijf.

 

Schoonheid en hard werken gaan dus prima samen. Men kan op de speciale Facebookpagina “Finaliste Queen of the North Netherlands Geertje Korthuis” terecht voor meer informatie over de missverkiezing en voor het bekijken van foto’s van Geertje. Ook kan er op Geertje gestemd worden door Poll North Geertje te sms-en naar 3010 (€1,10 per ontvangen bericht). Deze stemmen tellen voor 30% mee voor de einduitslag.

 

Tijdens een spetterende finale op 1 juni 2013 in het Fries Congrescentrum in Drachten zal blijken of Geertje doorgaat naar de finale van Queen of the BeNeLux. Er is in die finale slechts plaats voor vijf modellen uit de regiofinale van Queen of the North Netherlands.

 

Foto's

Deel dit artikel